Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bikrosový areál v Trnave bude rekonštruovať trnavská stavebná spoločnosť Agrostav

Bikrosový areál na Prednádraží v Trnave sa v najbližších mesiacoch zmení na pumptrack, pribudnúť by mala aj u-rampa a bazén.
Matúš Bušík
Bikrosový areál v Trnave bude rekonštruovať trnavská stavebná spoločnosť Agrostav

Podľa portálu trnava-live.sk bude novým zhotoviteľom trnavského pumptracku spoločnosť Agrostav. Tá bola vybratá prostredníctvom priameho rokovacieho konania za zhotoviteľa stavebných prác a celkovej rekonštrukcie bikrosového areálu na sídlisku Prednádražie.

Cena bola stanovená na 850-tisíc Eur bez DPH, čo predstavuje 1 milión 20-tisíc Eur s DPH.

Mesto Trnava vyhlásilo verejnú súťaž na stavebné práce vo februári 2022, no v polovici apríla túto súťaž zrušili.

„V lehote na predkladanie ponúk boli predložené dve ponuky. Obaja uchádzači boli z verejného obstarávania vylúčení, ani jeden nesplnil podmienky účasti vo verejnom obstarávaní,“ informovala mestská samospráva na jar tohto roka.

„Stavba hlavného pumptracku je včlenená do zelenej plochy v parku prevažne na mieste existujúcej bikrosovej dráhy. Umiestnenie je v súlade s územným plánom a navrhovaný pumptrack dopĺňa jestvujúce ihrisko o ďalší druh voľnočasovej a športovej aktivity pre všetky vekové kategórie,“ konštatuje mestská samospráva.

Rekonštrukcia bikrosovej dráhy na pumptrack má trvať približne 6 mesiacov a mala by zahŕňať vybudovanie detského okruhu, veľkého pumptracku, výstavbu 3 mestre širokej bikrosovej dráhy a dlhú pretekársku trať ako kombináciu bikrosu a pumptracku, jumpline a skill park.

Dĺžka hlavnej trate by mala dosahovať takmer 250 metrov a povrch by mal byť z jemnozrnného asfaltového betónu.

Okrem pumptracku by tu mala vyrásť aj U-rampa a bazén s betónovým povrchom a hĺbkou 2 metre.

Nám ostáva dúfať, že stavbu budú realizovať odborníci, prípadne budú jednotlivé prekážky konzultovať s jazdcami, aby sa predišlo rôznym nelogickým a nepríjemným situáciám.

Pôvodný stav trnavskej bikrosovej trate:

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu