Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Shimano predstavilo cyklistické topánky na trenažér IC501 s antibakteriálnou technológiou FUZE

Nová topánka je navrhnutá tak, aby vás udržala v chlade a sviežosti počas intenzívneho tréningového výkonu vo vašej obývačke.
Martin Sarvaš
Shimano predstavilo cyklistické topánky na trenažér IC501 s antibakteriálnou technológiou FUZE

Spoločnosť Shimano uviedla na trh tréningové topánky s označením IC501. Ide cyklistické topánky kompatibilné s SPD navrhnuté špeciálne na použitie v interiéri – a teda na treažér.

Nové topánky obsahujú novú technológiu Shimano FUZE, antibakteriálnu úpravu navrhnutú tak, aby pomohla udržať tretry viac hygenické počas viacerých vysokointenzívnych tréningov.

Tretry IC501 sa predávajú za 135 amerických dolárov. Ceny pre Európu zatiaľ neboli zverejnené.

Topánky sú teraz dostupné v troch farebných prevedeniach: čierna, ‚Ice Grey‘ a červená ‚Wine Red‘. Dodávajú sa v dámskych EÚ veľkostiach 36-41 a pánskych 42-48.

Technológia FUZE

Shimano opisuje svoju novú technológiu FUZE ako „trvalú úpravu, ktorá priľne k vrchnému materiálu IC501 a odstráni baktérie, huby a plesne spôsobujúce zápach“. Tvrdí, že pomáha topánkam vydržať dlhšie a udrží vaše nohy sviežejšie.

Ošetrenie je vraj ekologické, netoxické a bez chemikálií.

Shimano tiež tvrdí, že technológia FUZE urýchľuje odparovanie akéhokoľvek nahromadeného potu, čím zlepšuje ventiláciu, čo je pre vnútorné použitie na trenažéri určite vítaná funkcia.

Vlastnosti indoor cyklistickej obuvi IC501

Zvršok má priedušnú, elastickú sieťovinu ponožiek, zatiaľ čo topánka má systém zapínania Boa L6K a široký pásik na priehlavku.

Systém zapínania využíva pásik Boa TX4, vyrobený zo zmesi Dyneema a polyesteru, a nie konvenčné šnúrky potiahnuté nehrdzavejúcou oceľou.

Systém TX4 by mal byť odolnejší voči zauzleniu, čo môže byť problém s ich oceľovým náprotivkom. Výrobca Rapha nedávno použil tento systém na topánke Explore Powerweave s veľkým efektom.

Shimano hovorí, že topánky sa dajú ľahko obúvať a majú priľnavú gumenú podrážku po celej dĺžke a zapustenú zarážku, ktorá sedí v jednej rovine s podrážkou.

Značka uvádza hmotnosť 279 g pre veľkosť 40.

 

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu