Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Troy Brosnan a Tracey Hannah zvíťazili v zjazde na Crankworxe vo Whistleri

Zjazdové preteky RockShox Canadian Open DH ovládli austrálski jazdci, ktorí stáli až na piatich zo šiestich pódiových umiestnení.
Matúš Bušík
Video: Troy Brosnan a Tracey Hannah zvíťazili v zjazde na Crankworxe vo Whistleri

Troy Brosnan predĺžil svoju víťaznú šnúru na týchto pretekoch a vybojoval si v poradí už 6. titul na podujatí Crankworx vo Whistleri. Vďaka svojej čistej a plynulej jazde dominoval na trati s náskokom viac ako 3 sekundy.

Na druhom mieste skončil Peter Knott a tretí bol Kye A´Hern, ktorý doplnil austrálske pódium.

„Súťažná jazda bola naozaj dobrá,“ povedal Troy Brosnan po svojej víťaznej jazde. „Na bicykli som sa cítil uvoľnene a vedel som ho ovládať presne tak, ako som chcel. Menšie chyby sa našli, ale boli to tie, ktoré nemajú až taký vplyv na finálny čas. Musíte ísť na hrane a potom vás čaká dlhý šprint v spodnej časti. Som veľmi šťastný, že sa mi tu znova podarilo vyhrať.“

Kompletné výsledky Canadian Open DH v kategórii muži nájdete na stránke crankworx.

Víťazná jazda Troya Brosnana:

V ženskej kategórii sa stala najrýchlejšou jazdkyňou Tracey Hannah s náskokom zhruba 7 desatín sekundy pred druhou Austrálčankou Sian A´Hern, ktorej brat Kye sa v mužských pretekoch umiestnil na 3. mieste.

Na tretej priečke sa umiestnila Lousie Ferguson z Veľkej Británie, ktorá tak narušila čisto austrálske pódiá.

Víťazka Tracey Hannah po pretekoch povedala: „Myslím si, že je to šokujúce! Nejazdila som na bicykli asi 6 týždňov a dnes som išla naplno. Mojou výhodou je, že poznám miestnu trať celkom dobre. Nevýhodou bolo, že moje kondícia je momentálne slabá, takže som musela jazdiť naozaj s rozumom. Do cieľa som došla bez dychu, ale nakoniec to vyšlo.“

Kompletné výsledky RockShox Canadian Open žien.

Víťazná jazda Tracey Hannah:

Aktuality

18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

Včera 22:40 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Včera 18:18 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Včera 17:37 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu