Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert predviedol svoju silu aj v časovke a na Tour de France 2022 vyhral už po tretíkrát

Žltý dres si definitívne poistil Jonas Vingegaard, ktorý prišiel na druhom mieste, tretí skončil Tadej Pogačar.
Martin Sarvaš

20. etapa Tour de France 2022

 

  • Dĺžka: 40,7 km
  • Prevýšenie: 432 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 50,9 km/h

Wout van Aert si pripísal tretie etapové víťazstvo a zároveň už šiestu výhru pre jeho tím Jumbo-Visma na tohtoročnej Tour de France.

V 40,7 km dlhej časovke s prevýšením 432 metrov išiel priemernou rýchlosťou 50,9 km/h a vyhral s 19-sekundovým náskokom pred druhým tímovým kolegom Jonasom Vingegaardom a tretí Tadej Pogačar (UAE Emirates) zaostal o 27 sekúnd.

Jonas Vingegaard si tak definitívne poistil žltý dres a stane sa víťazom Tour de France 2022. Druhý bude Pogačar a tretí Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ktorý v časovke skončil na hneď za Pogačarom.

V celkovom hodnotení sa po časovke posunul v top10 na piate miesto Aleksandr Vlasov (Bora-Hansgrohe), zatiaľ čo Nairo Quintana klesol na šiestu priečku (Arkéa Samsic). Polepšil si aj Romain Bardet (DSM), ktorý bude celkovo siedmy a Louis Meintjes (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux) klesol o dve miesta na a bude ôsmy.

Po víťazstve časovky sa stane Wout van Aert nielen víťazom zeleného dresu, a teda bodovacej súťaže, ale dostane aj červené číslo pre najbojovnejšieho jazdca Tour de France 2022.

„Je to emotívne. Ísť na Tour de France s týmto tímom je naozaj výnimočné. Dnešok bol ako zo sna. Jonas [Vingegaard] je taký silný chlap, ale hlavne taký dobrý chlap. Chcem poďakovať všetkým svojim spolujazdcom a celému tímu za tieto špeciálne tri týždne. Je to neuveriteľné,“ povedal víťaz 20. etapy.

„Po troch týždňoch som veľmi unavený, dal som do toho všetko. A vlastne, chcem vyhrávať preteky a dnes som dúfal, že sa postavím na pódium a tiež, že Jonas by si mohol zabezpečiť žltý dres.“

„Bola to naozaj rýchla časovka, ale museli ste si niečo nechať na posledných 6 km s dvoma ťažkými stúpaniami. Myslím si, že som svoj výkon rozložil naozaj dobre, aby som vo finále mohol zrýchliť. A technicky som neurobil žiadne chyby a bolo to špeciálne prostredie, keď som prišiel na vrchol tejto peknej dediny [Rocamadour]. Opäť je to skvelý deň.“

Výsledky po 20. etape Tour de France 2022

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu