Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Pumpy

Test: Pumpa Bontrager Dual Charger

Hodnotenie: 4/5
66,99
Biker
Test: Pumpa Bontrager Dual Charger

Ak máte doma veľa bicyklov s rozlične širokými plášťami, nožná pumpa Bontrager Dual Charger vám určite uľahčí život.

Fakt je, že veľké gumy nafúkate s akoukoľvek pumpou takéhoto typu, ale bude vám to trvať omnoho dlhšie. Krása tejto pumpy spočíva v tom, že kombinuje hustenie na vysoký tlak aj veľký objem.

Veľkoobjemové nastavenie zaisťuje rýchle hustenie, vysokotlakové nastavenie umožňuje ľahké hustenie, pričom nastavenie je možné meniť jednoduchým prepnutím páčky.

Napriek priemernej cene sme boli ohromení kvalitou vyhotovenia, keďže všetky dôležité časti sú oceľové a nenájdete tu žiadne lacné plastové vnútorné časti, pričom vymeniteľné vnútorné časti zaručujú dlhodobú odolnosť.

Podstava pumpy je dostatočne široká a potiahnutá protišmykovým materiálom, takže pri fúkaní sa ani nepohne. Dole je aj veľký budík s veľkými číslami, na ktorom presne vidíte, na aký tlak je guma nafúkaná.

Hadica je veľmi dlhá – až 1,2 m. Výmena vnútornosti hlavy na ventily Presta a Schrader je rýchla a jednoduchá. Zaisťovanie hlavy na ventil je taktiež rýchle, koncovka drží počas hustenia na ventile pevne a pri uvoľňovaní z ventilu stačí odistiť poistku a hlavu treba iba jemne potiahnuť.

Nemusíte sa tak báť, že si ohnete či poškodíte ventil pri nasadzovaní a odpájaní hlavy z ventilu, a to ani pri vysokých tlakoch na cestných bicykloch.

Nahustenie gúm trvá skutočne krátko a vyžaduje si iba zopár pohybov. Na nahustenie 28mm gumy stačilo 14 „fúknutí” na 80 psi. Na väčší objem 45mm gravel gumy bolo treba 15 „fúknutí” na 50 psi. Maximálny tlak je 11 barov (160 psi).

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu