Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan skončil šiesty v 2. etape Tour de France, v záverečnom šprinte bol najrýchlejší Jakobsen

Na druhom mieste skončil Wout van Aert, ktorý sa tak oblečie do žltého dresu lídra celkového hodnotenia.
Martin Sarvaš
Peter Sagan skončil šiesty v 2. etape Tour de France, v záverečnom šprinte bol najrýchlejší Jakobsen

2. etapa Tour de France 2022

 

  • Dĺžka: 202,2 km
  • Prevýšenie: 1152 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 44,2 km/h

Fabio Jakobsen prišiel po prvýkrát na Tour de France ako od šprintérskeho lídra tímu QuickStep-AlphaVinyl a šprintéra, ktorý „obsadil“ miesto Cavendishovi, sa od neho očakávali víťazstva v etapách. A prišlo hneď v prvom záverečnom šprinte Tour 2022.

25-ročný Holanďan prekonal v šprinte Wouta van Aerta (Jumbo-Visma), ktorý skončil na druhom mieste a ako tretí prešiel cieľovou čiarou Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Dobrý šprint predviedol aj Peter Sagan, ktorý však v úplnom závere nebol v dobrej pozícii a napokon skončil na šiestom mieste. Sagan však ukázal, že je vo forme a určite môžeme čakať, že ho uvidíme medzi najlepšími šprintérmi aj v nasledujúcich etapách.

„Dnešný deň je neuveriteľný. Pre mňa to bol dlhý proces krok za krokom. Na ceste mi pomohlo veľa ľudí. Toto je odplata, aby videli, že to nebolo nadarmo. Som šťastný, že ma stále baví jazdiť na bicykli a pretekať a našťastie stále môžem vyhrať. Je to úžasný deň a rád by som sa poďakoval všetkým ľuďom, ktorí mi tu pomohli,“ povedal Jakobsen.

V tretej etape bude oblečený v žltom drese lídra celkového hodnotenia Wout va Aert, ktorý vedie o sekundu pred Yvesom Lampaertom a o 8 sekúnd pred Tadejom Pogačarom. Bodovaciu súťaž vedie tiež Van Aert, no v zelenom drese bude zajtra oblečený druhý v poradí Fabio Jakobsen.

Záverečný šprint 2. etapy Tour de France 2022:

Výsledky po 2. etape Tour de France 2022

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu