Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Zaostrené na bicykel Evy Samkovej – Ghost Riot Full Party

Nová hračka olympíjskej víťazky v snowboardcrosse Evy Samkovej.
Biker
Zaostrené na bicykel Evy Samkovej – Ghost Riot Full Party

Keď šiel tento rok v marci Evin GHOST Slamr 9.9 LC do dobročinnej aukcie, bolo jasné, že si k nám kráľovná snowboardcrossu čoskoro príde pre nejaké kráľovsky vybavené celopéro.

Vo svojej flotile má síce Eva Samková ešte gravel, ale keďže má rada rýchle lesné zošupy, vedeli sme, že jej trailový stroj bude chýbať. Ako pravoverná „ghosťačka“ nemohla voliť inak a na tohtoročnú sezónu si od nás vypožičala GHOST Riot Trail Full Party 29. Aký je jej nemecký výtržník?

Ghost Riot Full Party

Hlavnou prednosťou modelu Riot je perfektne vyvážený hliníkový rám s nízkym ťažiskom a pevnou, jednodielnou zadnou stavbou. Systém Virtual Pivot má zhodný rozmer všetkých čapov a jednodielne vahadlá s maximálnou tuhosťou.

Najlepšie osadené modely Trail a Enduro nesú označenie Full Party a do výbavy dostali zhodne vidlicu Formula Selva S so zdvihmi 140 mm (v prípade Evinej verzie Trail) a 170 mm (vo verzii Enduro). Vzadu nájdeme supercitlivé odpruženie TractionLink (Virtual Pivot) so zdvihmi Trail 140 mm a Enduro 160 mm.

Na prvý pohľad môže Riot Full Party svojou krikľavou fialovosťou pôsobiť ako retro podivín v deväťdesiatkovej šusťákovke. Pri bližšej obhliadke naživo, ale zistíte, že je to sebavedomím premakané party zviera, čo nepokazí žiadnu akciu.

Napriek tomu sa každému páčiť nebude, to je jasné. Eva je z neho každopádne nadšená, preto sa na jej kúsku nekoná ani žiadna veľká modifikácia vybavenia.

Svojho Riota Eva dovybavila len fialovými gripmi ESI grips Chunky, na ktoré je zvyknutá zo „starého“ SLAMRa. Kolesá s továrenskými MAXXIS chceli prezuť na osvedčené plášte CONTINENTAL Mountain King Performance Kevlar v rozmere 29×2.3 a k nim si pribrala ešte platformové pedále Ghost z odolnej hliníkovej zliatiny s Cr-Mo osami a so zapuzdrenými ložiskami.

Kvôli zraneniu, ktoré Eva utrpela v decembri minulého roka na pretekoch v Rakúsku, to zatiaľ na žiadne divoké cyklo akcie na Riote nie je.

Potvrdzujú to aj fotky, ktoré nedávno Eva umiestnila na siete a doplnila textom: „…na traile to s nohami ešte nie je, ale na rovinku pri rieke bez problémov.“ Tak snáď sa nohy čoskoro zahoja a RiotFull Party dostane čo preto na traile. Hlavne tam je totiž jeho miesto.

Eva a jej úspechy

S lyžovaním začala v dvoch rokoch, v siedmich presedlala na snowboard. Najskôr sa venovala freestyle snowboardingu, ale po pár zraneniach prešla na snowboardcross. Sériu úspechov odštartovala Eva Samková v roku 2010 titulom juniorskej majsterky sveta v snowboardcrosse, ktorý o rok neskôr obhájila.

S typickými namaľovanými fúzikmi si potom v roku 2014 došla pre zlato na Olympiáde v Soči a o štyri roky neskôr získala bronz na zimných hrách v Pchjongčchangu.

O štart na poslednej olympiáde v Pekingu prišla kvôli zraneniu v rakúskom Montafone. Pri dojazde pretekov zmiešaných tímov v rakúskom Montafone v decembri roku 2021 si zlomila členky na oboch nohách.

GHOST Riot Full Party

Aktuality

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Zavrieť reklamu