Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan je späť! Predviedol skvelý šprint a vyhral tretiu etapu Okolo Švajčiarska (+video)

Sagan vyhral na švajčiarskom etapáku celkovo rekordných 18 etáp.
Martin Sarvaš
 Peter Sagan je späť! Predviedol skvelý šprint a vyhral tretiu etapu Okolo Švajčiarska (+video)

Po nešťastnej jarnej časti a prekonaní postcovidového syndrómu si Peter Sagan pripísal prvé víťazstvo vo farbách tímu TotalEnergies.

V závere tretej etapy pretekov Okolo Švajčiarska (177km /  predviedol skvele načasovaný šprint a predbehol Bryana Coquarda (Cofidis) aj Alexandra Kristoffa (Intermarché-Wanty-Gobert).

Peter Sagan ukázal, že je opäť vo forme, keďže porazil veľmi silných šprintérov a okrem Coquarda a Kristoffa aj napríklad mená ako Trentin, Bol, Bettiol či Matthews.

Saganovi sa už v minulosti na pretekoch Okolo Švajčiarska veľmi darilo a pripísal si rekordné 18. etapové víťazstvo, pričom v rokoch 2011 až 2019 vyhral bodovaciu súťaž.

Saganovi sa pretekoch Okolo Švajčiarska v minulosti veľmi darilo a až osemkrát vyhral – v rokoch 2011 až 2019 vyhral bodovaciu súťaž a 17-krát si pripísal etapové prvenstvo, čo je najviac v histórii. Tohtoročný profil pretekov je však omnoho náročnejší ako v minulosti a sedí viac vrchárom ako klasikárom.

„Je to len víťazstvo v etape,“ povedal Sagan, aj keď na jeho poloúsmeve bolo vidno, že sa zo svojho 120. profesionálneho víťazstva teší.

„Neviem, či mám špeciálne pocity. Naučil som sa už prehrávať i vyhrávať. Ako vždy, ďakujem tímu. Celý deň sme pracovali spolu s Intermarché, Bahrainom aj BikeExchange. Preteky sme kontrolovali a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo premeniť na víťazstvo. Podobný šprint je lotéria a dnes mi vyšla. Kopce som pretrpel celkom v pohode, no bolo dobré, že záver bol po rovine. Ďalšie etapy budú v záveroch ťažšie. Hlavným cieľom je pripravovať sa na Tour de France.“

„Ako som už povedal, bude ťažké vrátiť sa do pretekárskeho režimu po mojej chorobe a troch mesiacoch bez pretekov. Chce to len čas, ale nakoniec sa mi to podarilo a je príjemné byť späť,“ dodal Peter Sagan.

Peter Sagan po víťaznom šprinte:

Zostrih 3. etapy Okolo Švajčiarska 2022:

Výsledky 3. etapy Okolo Švajčiarska 2022

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu