Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

6 šikovných doplnkov nielen na bicykel

"Smart" sú v dnešnej dobe mobily, hodinky, televízie, práčky aj chladničky. "Smart" však vie byť aj cyklistická výbava. My sme vybrali 6 šikovných doplnkov na bicykel, ktoré využívajú moderné technológie a mobilné aplikácie, alebo sú multifunkčné, takže pre nich nájdete uplatnenie hneď v niekoľkých životných situáciách.
Biker

Technológie

1. LUMOS – smart prilba 

Firma LUMOS, ktorú kedysi medzi top výrobcu prilieb katapultovala úspešná fundraisingová kampaň na Kickstarteri a pochvalné recenzie napríklad vo Forbese, má dnes v ponuke celkom 4 modely prilieb. Celosvetovo najobľúbenejšími a vzhľadovo najatraktívnejšími sú modely MATRIX a ULTRA. Čo je na nich také inteligentné?

Oba modely majú integrované svetlá vpredu aj vzadu, takže poskytujú ako ochranu hlavy, tak spoľahlivé osvetlenie. Svetlá navyše plnia funkciu blinkrov, ktoré sa pomocou bezdrôtového ovládača zapínajú z riadidiel. Vďaka zabudovaným blinkrom je táto cyklistická prilba perfektnou voľbou na elektrokolobežky, na ktorých sa pri ukazovaní smeru rúk zle balansuje.

Smart, v tom modernom slova zmysle, sú potom prilby vďaka prepojeniu so špeciálnou aplikáciou Companion App. Tá ponúka nastavenie úrovne jasu svetiel, možnosť preprogramovania blikacích režimov, kontrolu nabitia batérie, meranie trasy, sledovanie vašej aktivity a synchronizáciu s aplikáciami Strava a Apple Health.

2. Cratoni Madroc Pro – hi-tech prilba na traile

Konštrukčne je Madroc Pro prilbou 2v1. Ponúka totiž možnosť rýchleho odpojenia/pripojenia chrániča brady. Bez chrániča máte otvorenú prilbu na bežné bikovanie, s chráničom potom robustnú integrálku na nekompromisné trailovanie. Prilba Madroc Pro od Cratoni toho však vie oveľa viac. Je vyspelá nielen konštrukčne, ale aj technologicky a nastavuje nové štandardy v E-performance sektore.

Inteligentné funkcie riadia tzv. Tech-Box – mozog prilby. Keď Madroc Pro prepojíte s appkou, vie prehrávať hudbu, prijímať telefónne hovory alebo na princípe vysielačky komunikovať s inou prilbou Madroc na vzdialenosť až 500 metrov. Prilba má aj zabudovaný crash senzor, ktorý dokáže detekovať pád a následne odoslať núdzové SMS na vybrané telefónne čísla.

3. Tubolito PSENS – prvá smart duša na svete

Tubolito PSENS je prvá múdra duša na svete! Žiadna batéria, žiadne dobíjanie. Stačí len priložiť mobil k plášťu a na displeji sa vám zobrazí aktuálny tlak. Zabudovaný NFC čip pre ľahké, rýchle a bezbatériové meranie tlaku v plášti pomocou iOS a Android aplikácia vám dáva okamžitý prehľad o tlakoch.

Pokiaľ jazdíte v rôznom teréne a často riešite tlaky, alebo ešte len hľadáte ideálne hodnoty, príde vám táto vychytávka určite vhod. Okrem pokročilých technológií ponúka Tubolito aj bezkonkurenčnú váhovú úsporu PSENS 29“ váži len 93 g a 27,5“ ešte o 3 gramy menej. 

Multifunkčnosť

4. Detské vozíky Qeridoo – funkčnosť predovšetkým

Deti prinášajú do života zmeny, ale pohybu a športu sa kvôli nim vzdávať nemusíte. Praktickým a bezpečným riešením pre šport s deťmi sú detské vozíky Qeridoo. Dajú sa šikovne využiť buď ako vozík za bicykel, alebo ako športový kočík, s ktorým sa dá behať, jazdiť na inlinoch, vyrážať na pešie túry a v zime aj bežkovať. Nemecký výrobca Qeridoo ponúka aktuálne hneď 4 modely detských vozíkov. V článku Veľké porovnanie detských vozíkov za bicykel Qeridoo ich postupne predstavujeme a porovnávame.

5. Knog PWR – modulárny ekosystém

Základom rodiny PWR od Knogu sú modulárne svetlá s odpojiteľnou svetelnou hlavicou. Hlavice sa dajú dokúpiť a meniť podľa toho, ako intenzívne svetlo v danej situácii na bicykli potrebujete. Samotné telo, ktoré vám po odpojení hlavice zostane, potom slúži ako powerbanka. Napájať s ňou môžete ako ďalšie zariadenia z rodiny PWR ako lucernu na kempovanie PWR Lantern alebo bluetooth reproduktor PWR Sound, tak akékoľvek iné zariadenia s USB portom.

K svetlám má Knog k dispozícii aj niekoľko držiakov, aby sa dali upevniť na riadidlá aj prilbu. Prikúpiť si môžete aj čelovkový popruh s prípravou na pripevnenie svetelnej hlavice vpredu a úchyty na powerbanku vzadu. Cyklistické svetlo tak tromi pohybmi premeníte na výkonnú čelovku. Chytré riešenie treba na bikepacking, kde sa každé ušetrené miesto v cyklobrašni počíta.

 6. SKS Veloflexx – flexibilné blatníky

Chameleónové schopnosti má tak trochu aj sada blatníkov Veloflexx od SKS GermanyUniverzálne blatníky sú vymyslené tak, aby sa dali upevniť aj na kolesá bez montážnych otvorov pre blatníky. Navyše sú všetky úchyty a vzpery nastaviteľné, takže blatníky je možné namontovať na rôzne rámy a vidlice.

Blatníky držia na bicykli pomocou univerzálneho rámového adaptéra a gumových pásikov, prípadne pásku na suchý zips a na montáž nepotrebujete žiadne náradie.

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu