Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Celotelové chrániče

Test: Chráničová vesta 100% Tarka

Hodnotenie: 3.5/5
163,63
Biker

Naše hodnotenie

Odolná ochrana chrbta a hrudníka, v ktorej sa jazdí veľmi pohodlne, až keď sa rozhýbete.

+PLUSY

  • Jednoduché obliekanie a vyzliekanie
  • Bezpečná úroveň ochrany
  • Komfortná po zahriatí

-MÍNUSY

  • Pôsobí trochu neohrabane, najmä na začiatku, keď ešte nie je zahriata
  • Stenčenie okrajov vypchávok by zlepšilo strih

Vesta Tarka poskytuje certifikovanú ochranu chrbta CE Level 2 (spolu s ochranu hrudníka Level 1), čo jednoznačne znamená, že výstelka SmartShock je dosť mohutná. Z tohto dôvodu nie je vesta taká pohodlná, aspoň na začiatku, ako jej tenšie časti s úrovňou ochrany Level 1, ktoré používajú poddajnejšiu nárazovú penu D3O.

Nepomáhajú ani vypchávky na oboch stranách, ani vpredu a vzadu, ktoré nie sú z jedného kusa, ale je to celok z troch 5 mm hrubých SmartShock panelov zlepených dohromady. Okraje nie sú zúžené, takže ich občas môžete cítiť pri nosení vesty, ktorá je dosť priliehavá (aby poriadne držala na svojom mieste).

Pri jazde sa však výstelka zahreje, lepšie sa prispôsobí vášmu telu a nepohodlie sa čoskoro vytratí. A to je veľmi pôsobivé vzhľadom na to, aké hrubé sú ochranné panely.

Predný aj zadný chránič sa dajú jednoducho vybrať, keď potrebujete vestu vyprať. Zips je po celej dĺžke na ľavej strane, vďaka čomu sa vesta Tarka ľahko oblieka aj vyzlieka. Pohodlie je posilnené krytom zipsu, ktorý pomáha predchádzať podráždeniu pokožky po zapnutí.

Zatiaľ čo vesta 100% môže byť trochu objemná na bežné jazdenie na trailoch, jej kúpu by mali zvážiť tí bikeri, ktorí radi jazdia na svojich enduro alebo zjazdových bikoch tak rýchlo, ako sa dá. Vďaka nej budú mať istotu.

www.levelsportkoncept.cz

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu