Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Poradňa: V ktorých bikeparkoch sa najlepšie kempuje?

Biker

Leogang

Leogang je otvorený už vše 20 rokov! Tento ikonický bikepark, ktorý dlhé roky hostí Svetový pohár v zjazde, netreba hádam nikomu predstavovať. Nájdete tam náročné, ale dobre upravené trate s rôznou obťažnosťou.

Leogang je vzdialený cca 5 hodín jazdy autom z Bratislavy. Výhodou pobytu v bikeparku v Leogangu je, že si môžete doslova odskočiť do ďalšieho obrovského bikeparku Bike Circus Saalbach Hinterglemm.

Je priamo za kopcom a lístok na lanovku dokonca platí v oboch strediskách. V Bike Circus Saalbach Hinterglemm nájdete 20 tratí, pumptrack, Learn to Ride zónu pre začiatočníkov a až 6 ultramoderných lanoviek na niekoľkých kopcoch, ktoré zaisťujú neobmedzené potešenie z jazdenia na biku aj na desiatkach kilometrov klasických trailov v okolí. Do Leogangu sa preto rozhodne oplatí ísť na viac ako len predĺžený víkend.

  • Trate: Jedenásť tratí v bikeparku Leogang a zóna Riders playground, ktorá obsahuje deväť tréningových úsekov rôzneho charakteru, GoPro bag jump a World Champs pumptrack.
  • Lanovka: 49 €/deň – platí od 15.00 predošlého dňa a lístok je možné využiť v oboch strediskách.
  • Kemping: Nocovanie na parkovisku pri lanovke stojí 19 €/deň za auto a 12 €/deň za extra stan.
  • Služby:  Sprchy v budove dolnej stanice lanovky za poplatok 2 € sú otvorené od 8.00 do 17.00. Na parkovisku je WC s umývadlom pre mužov a ženy. V bikeparku sú aj menšie potraviny a pekáreň.
  • bikepark.saalfelden-leogang.com

Kopřivná

Dobré možnosti na kempovanie ponúka množstvo českých bikeparkov, napríklad Klínovec, Tošovice či Kouty. My sme ale ako naj vybrali Bikepark Kopřivná, ktorý sa nachádza v samom srdci Jeseníkov, v Malej Morávke pod Pradedom.

Areál je vybavený modernou šesťsedačkovou lanovkou s unikátnymi nosičmi bicyklov. Táto lokalita sa dostáva do povedomia aj vďaka organizovaniu najrôznejších športových cyklistických podujatí, napríklad Kopřivná Bike Festival, Česká Enduro Serie, kempy na zlepšenie techniky jazdy, bike školy a bike tábory.

Nudiť sa v ňom rozhodne nebudete. A ak milujete spanie pod širákom, stanovanie, alebo sem zavítate v karavane, pre všetkých milovníkov kempovania majú pripravený plnohodnotný kemping Kopřivná.

  • Trate: Park ponúka šesť rôznych tratí s niekoľkými variantmi, prepojeniami a drevený pumptrack.
  • Lanovka: 600 Kč/deň na mieste (550 Kč e-shop)
  • Kemping: 600 Kč/obytné auto do 6 m dĺžky a 900 Kč/nad 6 m
  • Služby: V kempe sú k dispozícii elektrické prípojky, nonstop otvorené sprchy s teplou vodou,
  • priestor na umývanie riadov, wi-fi a možnosť raňajkovať v bistre. Max. počet obytných automobilov v kempe je 15, preto si miesto rezervujte vopred online.
  • www.koprivna.cz/kemp

Kálnica

Na Slovensku je to s kempovaním v bikeparkoch trochu horšie, pretože plne vybavený kemping priamo v stredisku žiadneho z nich nenájdete. V mnohých môžete, samozrejme, prespať v aute na  parkovisku, alebo v prírode v areáli v okolí vleku či lanovky, ale vybavenie ako sprchy či elektrická prípojka tam nenájdete.

Pekné prostredie na kempovanie však rozhodne ponúkajú Košútka, Malinô Brdo či Jasenská dolina a Drozdovo, no najviac bikerov v obytných dodávkach a autách stretnete v Kálnici.

Je to možno tým, že v areáli sa dá na biku zabaviť, aj keď vlek neťahá. Kálnica je notoricky známa lokalita, ktorú netreba výrazne predstavovať, za zmienku snáď stojí, že to je jediný bikepark na Slovensku s malým a veľkým asfaltovým pumptrackom v areáli a pri parkovisku je aj množstvo tréningových skokov.

V Kálnici makajú na tratiach po celý rok, v súčasnosti je to tam pekne vyšejpované. Stredisko má v pláne postaviť aj sprchy, takže veríme, že čoskoro kempovanie v areáli spríjemní aj táto novinka.

  • Trate: Okrem 14 klasických tratí tu nájdete prvky s nízkou náročnosťou ako skillpark, malý asfaltový pumptrack a 4 km dlhý singletrail (1,5 km stúpanie po asfalte a 2,5 km zjazd s prevýšením 80 m). K prvkom so strednou náročnosťou sa radia veľký asfaltový pumptrack, dual pumptrack, dirt line a table line. Najnáročnejšiu obťažnosť zastupuje Air zóna na freestyle.
  • Vstup: 24 €/deň s vlekom, 8 €/deň bez vývozu vlekom
  • Služby: Kempovanie v areáli je zdarma, nájdete tam nonstop otvorené toalety s umývadlami a ráno si v bufete môžete dať kávu a niečo pod zub.
  • bikecentrumkalnica.sk

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu