Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tachometre

Test: Cyklopočítač Ciclosport Protos 213

Hodnotenie: 3/5
29,99
Biker
Test: Cyklopočítač Ciclosport Protos 213

Na cyklopočítačoch niečo je – sú lacné, batéria v nich vydrží mesiace a nabehanú vzdialenosť či rýchlosť ukazujú bez ohľadu na to, či práve máte dobrý signál GPS.

Protos 213 je najvyšším modelom z tohto radu s bezdrôtovým spojením so snímačom na vidlici a 13 funkciami. Tie zahŕňajú všetky klasické od času, prejdenej a celkovej vzdialenosti cez aktuálnu a priemernú rýchlosť až po menej bežné, ako sú spálené kalórie.

Keďže však do počítača nezadávate žiadne telesné parametre a nedokáže sa spojiť ani so snímačom hrudného tepu, berte tento konkrétny údaj len veľmi orientačne.

Samotná jednotka je dostupná v štyroch rôznych farbách a na dotyk pôsobí kvalitne. Na displeji dobre čitateľnom aj na slnku sú dokopy štyri dátové polia. Dve z nich sa dajú prepínať pomocou dvoch výrazne cvakajúcich tlačidiel. Lepšia by mohla byť jedine čitateľnosť pod uhlom.

Vodoodolnosť s ratingom IPX7 znamená, že obávať sa nemusíte ani biblickej prietrže mračien. Wapku by sme však naň určite nemierili. Rovnako ako senzor, aj počítač samotný je napájaný pomocou priloženej, no inak veľmi bežne dostupnej gombíkovej batérie CR2032.

Zariadenie dokonca vie upozorniť na jej blížiace sa vybitie. V balení nájdete aj úchyt na riadidlá/predstavec, ktorý sa montuje jednoducho pomocou priložených sťahovacích pások.

Na rozdiel od počítača samotného pôsobí úchyt aj snímač na vidlicu trochu lacno a z krehkého plastu. Na jeho povolenie pootočením tiež stačí veľmi malá sila, a hoci nám ani v rozbitom teréne samovoľne nevypadol, stačí oň zavadiť a môžete oň ľahko prísť.

Ak teda chcete jednoducho vidieť, koľko ste na biku prešli a ako rýchlo, cyklopočítač môže byť tou správnou voľbou. A ak vám nevadí tenký káblik navyše, v ponuke je aj ešte lacnejší Protos 105 za 19,99 €.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu