Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Garmin predstavil nové zadné svetlo Varia – má nielen radar, ale aj kameru

Garmin Varia RCT715 je už v predaji a stojí 399 eur. Ak Varia zistí incident, kamera automaticky uloží zábery pred, počas a po udalosti.
Martin Sarvaš
Garmin predstavil nové zadné svetlo Varia – má nielen radar, ale aj kameru

Garmin Varia RCT715

Garmin predstavil Varia RCT715, novú verziu svojho zadného svetla, ktoré obsahuje kameru s vysokým rozlíšením na zaznamenávanie akýchkoľvek incidentov na ceste.

Varia RCT715 má rovnakú radarovú technológiu ako jeho predchodcovia. Po spárovaní s cyklopočítačom alebo inteligentnými hodinkami Garmin Varia upozorní používateľov na vozidlá približujúce sa zozadu až na vzdialenosť 140 metrov.

Garmin uvádza, že zariadenie je možné spárovať s vybranými cyklistickými aplikáciami ako je Ride with GPS. To umožní používateľom prekryť mapy radarovými upozorneniami.

Zadné svetlo Varia RCT715 je za denného svetla vidieť až na jednu míľu.

Garmin Varia RCT715 je už v predaji a stojí 399 eur.

Ostrý a jasný videozáznam

Garmin hovorí, že fotoaparát Varia „zachytí ostré a jasné zábery“ s rozlíšením až 1080 pixelov a 30 snímkami za sekundu.

Kamera neustále nahráva video, keď je svetlo Varia zapnuté. Ak sa zistí incident, kamera pomocou funkcie detekcie incidentov od spoločnosti Garmin automaticky uloží zábery pred, počas a po udalosti.

Podľa Dana Bartla, viceprezidenta spoločnosti Garmin pre globálny spotrebiteľský predaj, ide o to, aby používatelia získali dôkazy o incidente „ak by to niekedy potrebovali“.

Kamera však poskytuje aj viac rekreačných funkcií, na ktoré ste zvyknutí od zariadení ako GoPro. Prostredníctvom aplikácie Garmin Varia môžu používatelia pristupovať k videozáznamom, prenášať súbory a prispôsobovať nastavenia fotoaparátu, aby si mohli prekrývať rôzne dáta z jazdy vrátane rýchlosti a polohy.

Garmin tvrdí, že používanie fotoaparátu bude v niektorých regiónoch zakázané alebo regulované a dodáva, že je zodpovednosťou používateľa poznať a dodržiavať príslušné zákony a práva na súkromie.

Radar a zadné svetlo

Garmin Varia RCT715

Zatiaľ čo Garmin pridal do nového modelu Varia kameru, zachoval si funkciu radaru a zadného svetla.

Rovnako ako predchádzajúci Garmin Varia RTL515, radar v novej verzii bude stále detekovať a upozorňovať používateľov na vozidlá približujúce sa zozadu na rovnakú vzdialenosť 140 m.

Podobne aj zadné svetlo na novej verzii je údajne viditeľné až do vzdialenosti jednej míle za denného svetla, čo je rovnaké ako pri Varia RTL515.

Ale zatiaľ čo RTL515 má oficiálnu výdrž batérie až 16 hodín, RCT715 má výrazne kratšiu výdrž batérie, ktorú spôsobuje nepretržitý kamerový záznam.

Výdrž batérie Varia RCT715 je údajne až štyri hodiny s radarom a svetlom zapnutým v dennom alebo nočnom režime a šesť hodín v režime blikania.

Špecifikácia Garmin Varia RCT715

Garmin Varia RCT715
  • Akumulátor – výdrž: 6 hodín – denný režim blikanie (65 lumenov) / 3 hodiny – nočný režim blikanie (29 lumenov) + záznam videa 1080p
  • Rozmery, ŠxVxH:  4.2 x 10,6 x 3,19 cm
  • Hmotnosť:  147 g
  • Napájanie: nabíjateľná lithium-ion
  • Akumulátor – výdrž (pohotovostný režim):  4 hodiny – nepretrižité svietenie (20 lumenov) / 5 hodín – režim peletón (8 lumenov) + záznam videa 1080p
  • Odolnosť voči vode:  Áno IPX 7
  • Integrovaná kamera:  Áno
  • Vstavaná pamäť:  N/A (16GB microSD karta)
  • Nahrávanie videa:  1080p / 720p @ 30fps
  • Zvukové alarmy/vibrácia:  Áno / Nie
  • Bezdrôtová komunikácia:  Wifi, Bluetooth & ANT+
  • Viac info: www.garmin.sk

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu