Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Sedlá

Test: Sedlo Ergon SM Sport Men

Hodnotenie: 4.5/5
79,95
Biker
Test: Sedlo Ergon SM Sport Men

Výber správneho sedla na bike je niekedy hotová veda. Keďže ide o jeden z komponentov, ktorý vie do značnej miery ovplyvniť komfort a zážitok z jazdy samotnej, je dôležité mu venovať náležitú pozornosť.

Vedia to aj v spoločnosti Ergon, a tak ponúkajú ergonomicky tvarovaný model SM, ktorý je špeciálne vyvinutý pre mužov.

Sedlo rešpektuje mužskú anatómiu a vďaka výrezu z zadnej časti eliminuje tlak na miestach, kde nie je želaný. K dispozícii je hneď v dvoch veľkostiach v závislosti od vzdialenosti medzi sedacími kosťami.

Veľkosť S/M je vhodná na šírku 9 – 12 cm, väčšia M/L zasa na šírku 12 – 16 cm. Tvar sedla je prispôsobený použitiu v MTB disciplínach, vďaka čomu neprekáža pri pohybe „za bicyklom“. Kým vo verzii Sport váži 315 gramov, verzia Pro prináša úsporu zhruba 70 gramov.

Hodnotiť komfort pri sedle je do istej miery subjektívne a každému jazdcovi, pochopiteľne, vyhovuje iný typ a tvar. Nám však tento model sadol viac než dobre a páčilo sa nám aj jeho spracovanie.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu