Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Takto vyzeral otvárací deň sezóny 2022 vo Freeride Bikeparku Kálnica

Všetky trate v kálnickom bikeparku sú pripavené na sezónu a čaká vás aj veľa zaujímavých noviniek.
Biker
 Video: Takto vyzeral otvárací deň sezóny 2022 vo Freeride Bikeparku Kálnica

Freeride Bikepark Kálnica zahájil sezónu 2022 a do bikeparku sa prišli povoziť aj českí jazdci Damjan Siriški a Ondřej Šenk. Obaja boli zjavne nadšení z kvalitných tratí a zaujímavých noviniek.

Bikeparková sezóna sa blíži a dokonca teraz otvoril prvý veľký bikepark! Bikepark Kálnica ako obvykle po zime veľmi svižne nachystal všetky trate do topu a je pripravený na bikerov už v polovici marca.

Tesne pred otváračkou sme si do Kálnice zašli, aby sme pozreli, ako sú pripravení na novú sezónu a zistili sme, že všetky trate sú v TOPE! Naše enduro MTB bicykle (Norco Sight a Qayron Carma) sme natešene vyviezli vlekom na štart a už po ceste hore sme videli, že všetko okolo nás je perfektne upravené a každá klopka vyhladená.

Štart niekoľkých tratí je novo vytunený a hore nájdete dve rozjazdové rampy. My sme sa na začiatok mrkli na trať Funny enduro obsahujúcu desiatky menších skokov a klopeniek a každá prekážka bola perfektne upravená.

V spodnej časti sme omrkli epickú sadu veľkých klopeniek, ktoré sme kvôli mokru nechceli rozjazdiť, aby to na otváračku bolo tip top. Na tejto mega flow pasáži si každé rider pekne zmlsne.

Ďalšia trať, na ktorú sme pozreli, bola červená Fox, ktorej klopkovitý začiatok sme zase kvôli mokru vynechali a napojili sa až v lese. Lesná časť skvelá, všetko vyšejpované, ani jedna roleta. Dolná časť zase novo prepracované top klopenky až do cieľa.

Poslednú dnešnú trať sme si dali zábavnú klasiku SP, ktorá nikdy nesklame a tu sme tiež narazili na novinku – prejazd tunelom a následný nový step-up jump.

Crew v Bikeparku Kálnica makala posledné týždne tvrdo a pripravili top formu všetkých tratí! Rozhodne odporúčame návštevu!

Video z otváracieho dňa Freeride Bikeparku Kálnica:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu