Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Endura predstavuje novú kolekciu MTB topánok 2022

Biker
Endura predstavuje novú kolekciu MTB topánok 2022

Endura posilňuje ponuku produktov v duchu „od hlavy až po päty“. Okrem nevšedného oblečenia sme našu snahu a zarputilosť úspešne aplikovali na kategóriu prilieb a oceňovaných chráničov. Teraz vkladáme posledný diel skladačky v podobe kolekcie obuvi, ktorá mení hru.

Vstupujeme na trh s našou dominantnou kategóriou MTB, kde značka preukázala úspechy a pravidelne sa umiestňuje na popredných miestach v anketách o najlepšie oblečenie. Nikdy nejdeme tuctovou cestou. Preto sme roztrhali knihu pravidiel a pristúpili sme ku kolekcii topánok vlastnou optikou. Vďaka filozofii Ergonomistry, inžinierstvu podporovanom lekárskou vedou, budete môcť jazdiť dlhšie a tvrdšie.

V priebehu rokov Endura vytvorila množstvo exkluzívnych partnerstiev so svetovými špecialistami ako súčasť svojho záväzku používať nové prístupy a technológie na vývoj najlepšieho cyklistického oblečenia na svete.

Tento spoločný vývoj pomohol Endure stať sa jednou z najprogresívnejších značiek cyklistického oblečenia na svete, pričom k tomuto úspechu prispelo predovšetkým to, že nikdy nestrácame zo zreteľa cieľ: pomáhať, aby vaša jazda bola tou najlepšou.

A pre mnohých z nás to znamená vyšší komfort. Pohodlie je samo o sebe cenným cieľom (kto by sa nechcel cítiť pohodlne?), ale predovšetkým je to cesta k vyššiemu výkonu prostredníctvom zníženia únavy. Zostáva však skutočnosťou, že pri jazde na bicykli môže dochádzať k tlakovým bodom alebo určitým pohybom, ktoré spôsobujú stuhnutosť, nepohodlie alebo dokonca bolesť, najmä pri vytrvalostných jazdách.

Aby sa naše úsilie sústredilo na riešenie týchto problémov, Endura s potešením oznamuje svoje exkluzívne partnerstvo s renomovaným fyzioterapeutom a ergonómom Philom Burtom.

Phil je medzinárodne uznávaný cyklistický inovátor zdravia a výkonnosti, ktorý strávil 12 rokov ako vedúci fyzioterapie v tíme British Cycling a taktiež 5 rokov ako konzultant fyzioterapeut v tíme Sky. Po dlhej kariére, kedy podporoval niektorých z najlepších svetových športovcov na troch olympijských hrách a siedmich Tour de France, spája Burt svoje sily s Endurou.

Spolupráca Philových bezkonkurenčných lekárskych a ergonomických odborných znalostí a prevratného inžinierskeho prístupu Endury katalyzuje v koncept „Ergonomistry“. Cieľom tohto partnerstva je vyvinúť produkty, ktoré poskytujú vynikajúce pohodlie a pohodu na bicykli prostredníctvom spoločného procesu od konceptu, cez vývoj, zdokonaľovanie a prísne testovanie.

Iba produkty, ktoré boli úspešne vytvorené týmto procesom, ponesú značku „Ergonomistry“.

Filozofia Ergonomistry je veľmi jednoduchá: Ergonomická inovácia a komfortné inžinierstvo podporované lekárskou vedou v kombinácii s prísnym testovaním… Láska na prvé padnutie zaručená.

Technológia Grip Power

Gumové zmesi StickyFootTM Endura, vyvinuté špeciálne pre potreby moderného MTB jazdca, využívajú jedinečnú zmes ingrediencií na vytvorenie podrážok vyladených tak, aby ponúkali dokonalú rovnováhu priľnavosti pedálov a odolnosti a zároveň poskytovali
bezkonkurenčný výkon a dlhú životnosť.

Zmes „Sticky Foot-Grip“, ktorá sa pri obuvi Endura používa vo všetkých kontaktných oblastiach s pedálmi, ponúka maximálnu priľnavosť, prispôsobuje sa pinom a udržuje nohu na svojom mieste.

Kombinácia vysokej úrovne priľnavosti pri chôdzi s vysokou odolnosťou „Sticky Foot-Dura“ ponúka dlhšiu životnosť v oblastiach podošvy, pri ktorých je pravdepodobné, že budú vystavené vyšším úrovniam opotrebovania pri vašich epických výstupoch s bicyklom na chrbte.

Topánky Flat Pedal HUMMVEE

Topánky Hummvee Flat nesú náš ikonický názov. To neberieme na ľahkú váhu a nepoužili by sme ho, ak by sme si mysleli, že to nie je zaslúžené.

Základom tejto topánky je mnohostranná využiteľnosť. Dá sa pohodlne nosiť ako bežná topánka po meste, v dielni alebo v krčme, ale je vždy pripravená naskočiť na bicykel a vyraziť na prechádzku. Pružnosť podošvy bola špeciálne navrhnutá tak, aby vyvážila celodenné pohodlie s výkonom na bicykli a gumová zmes StickyFootTM Grip v podrážke zaisťuje, že zostanete spojení s pedálmi bez ohľadu na terén.

Nenechajte sa teda zmiasť ležérnym vzhľadom, táto topánka bola navrhnutá na jazdu a je pripravená na akýkoľvek typ cyklistiky.

Topánky MT500 Burner Clipless

MTB topánky MT500 Burner Clipless vám pomôžu štýlovo jazdiť aj na tých najnáročnejších chodníkoch. Spojením progresívneho vzhľadu s preslávenou schopnosťou Endura MT500 je táto topánka skutočne jediná svojho druhu.

Pružný profil bol špeciálne navrhnutý tak, aby poskytoval podporu aj kontrolu prostredníctvom vašich pedálov. Súčasťou je vložka EGM, ktorá zaistí, že vaše nohy zostanú v pohodlí a bezpečí, hodinu po hodine, deň po dni.

Vystužená špička a päta zvládnu nárazy a poskytujú dodatočnú ochranu. Medzipodošva EVA zaisťuje dostatočné tlmenie nárazov. Keď je čas vydať sa späť na vrchol chodníka na ďalšiu jazdu, behúň špičky a päty bol navrhnutý tak, aby vám v prípade potreby poskytol skvelú trakciu pri chôdzi. Táto topánka bude vždy pripravená na ďalšiu poslednú jazdu.

Topánky MT500 Burner Flat

MT500 Burner Flat sú technické topánky na platformové pedále, na ktoré jazdci čakali. Preč sú tie časy, kedy najlepšie materiály a technológie boli výsadou iba najdrahších topánok.

Všade boli použité nízkoabsorpčné materiály s vynikajúcou trvanlivosťou. Vystužená špička a päta zvládnu nárazy a poskytujú dodatočnú ochranu. Medzipodošva EVA zaisťuje dostatočné tlmenie nárazov.

Patentovaná gumová zmes StickyFootTM Grip od Endury bola použitá pre oblasť, kde dochádza ku kontaktu s pedálmi. Guma sa deformuje okolo pinov pedálov, „uzamkne“ vaše nohy na mieste a poskytne vám optimálnu kontrolu nad vašim bicyklom.

Keď je čas vydať sa späť na vrchol chodníka na ďalšiu jazdu, behúň špičky a päty bol navrhnutý tak, aby vám v prípade potreby poskytol skvelú trakciu pri chôdzi.

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu