Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Po nepríjemnom páde sa zranil ďalší pretekár Ineosu, je v rovnakej nemocnici ako Bernal

Tím Ineos nezačal sezónu veľmi šťastne a počas tréningového kempu v Kolumbii sa vážne zranili už dvaja jazdci.
Martin Sarvaš
Po nepríjemnom páde sa zranil ďalší pretekár Ineosu, je v rovnakej nemocnici ako Bernal

Iba tri dni po hororovej nehode Egana Bernala, po ktorej potreboval operáciu chrbtice, sa zranil ďalší jazdec Ineosu Grenadiers.

Brandon Rivera nepríjemne spadol počas tréningu a vykĺbil si rameno i lakeť a utrpel aj zlomeninu lakťa.

Rivera, ktorý je súčasťou tréningového kempu tímu Ineos v Kolumbii a bol v skupine, keď Bernal v pondelok narazil do autobusu, sa teraz ocitol v rovnakej nemocnici ako jeho tímový kolega a krajan.

Ineos Grenadiers potvrdil, že k nehode došlo vo štvrtok popoludní a oznámil, že „utrpel zlomeninu a vykĺbenie lakťa a vykĺbil si aj rameno.“

25-ročný Rivera bol súčasťou nešťastného tréningového kempu Ineosu v kolumbijskom regióne Cundinamarca. Okrem Bernala sú súčasťou predsezónneho kempu aj Richard Carapaz, Daniel Martinez, Andrey Amador, Carlos Rodriguez a Omar Fraile.

Zranenia Brandona Riveru sú síce nepríjemné, ale v porovnaní s Bernalom, ktorý vo vysokej rýchlosti narazil do autobusu, sú minimálne a nebudú si vyžadovať dlhodobú liečbu so zásadnými následkami.

Bernal si zlomil niekoľko stavcov, jabĺčko, pravú stehennú kosť na viacerých miestach a poškodil si pľúca. Absolvoval komplikovanú operáciu, ktorá dopadla úspešne a hýbal rukami aj nohami.

Egan Bernal však musí v sobotu podstúpiť ďalšie dve menšie operácie pre liečbu zlomeniny záprstnej kosti na pravej ruke a zlomeniny sánky.

Aktuality

12:42 Zranený fotograf fotí televízny prenos z Giro d’Italia a vytvára skvelé umelecké fotografie.

Jered Gruber je bezpochyby jedným z najlepších fotografov cestnej cyklistiky na svete. Musel však podstúpiť operáciu kolena, kvôli čomu nemôže fotiť na Gire, a tak si vymyslel skutočne kreatívny spôsob, ako zachytiť momenty na talianskej Grand Tour.

11:41 Fotogaléria: 15 skvelých fotografií z víťazstva Juliana Alaphilippea na Giro d’Italia.

„Išli sme najprv vo veľkej skupine a potom som si spolu s Mircom Maestrim povedal: Ideme. Aj on si dnes naozaj zaslúžil vyhrať, bol úžasný a spolupracovalo sa nám super.“

11:18 Julian Alaphilippe vyjadril po výhre na Gire obrovskú vďaku kolegovi z úniku: Tento deň si budem pamätať navždy.

Alaphilippe vyhral dvanástu etapu Giro d’Italia po 130 km v úniku a 11-kilometrovom sóle, pričom veľkú časť etapy prešiel v úniku len vo dvojici s Talianom Mircom Maestrim.

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Zavrieť reklamu