Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mladá Nórka Mille Johnset končí po ôsmich rokoch v tíme Atherton Racing

Žeby sme videli mladú Nórku v budúcej sezóne na Canyone?
Martin Sarvaš
Mladá Nórka Mille Johnset končí po ôsmich rokoch v tíme Atherton Racing

Zjazdový tím Atherton Racing oznámil, že pretekárka Mille Johnset po ôsmich rokoch končí v ich tíme.

Talent 20-ročnej nórskej zjazdárky si všimla Rachel Atherton na pretekoch svetového pohára v Hafjelli v roku 2013 a s tímom Atherton Racing sa dostala počas ôsmich rokov až na pódium svetového pohára v sezóne 2021.

„Vždy budem vďačná za príležitosti, ktoré mi dal Atherton Racing, a za všetky spomienky s nimi. Naučila som sa, vyrástla a mnoho prekonala. Za tie roky som zažila nekonečné množstvo rôznych skúseností a tímu prajem všetko najlepšie do nadchádzajúcej sezóny a do budúcnosti,“ píše Mille Johnset.

Riaditeľ tímu Atherton Racing sa poďakoval mladej Nórke: „Sme vždy hrdí a nadšení, že môžeme pustiť našich jazdcov Atherton akadémie do ďalších fáz ich kariéry. Mille je najnovší úspešný príbeh z nášho programu, ktorý sa začal v roku 2012 s Taylorom Vernonom a Martinom Maesom. Prajeme jej veľa šťastia a tešíme sa na to, ako sa jej bude dariť.“

S kým podpísala Mille Johnset zmluvu na ďalší rok zatiaľ nevieme, ale len pripomenieme, že jej priateľ Kaos Seagrave jazdí na Canyone v tíme FMD Racing a tiež aj jeho sestra Tahnee Seagrave, s ktorou je Mille Johnset tiež veľmi dobrá kamarátka.

Žeby sme videli mladú Mille Johnset v budúcej sezóne na Senderi? Asi už čoskoro sa to dozvieme.

Aktuality

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Zavrieť reklamu