Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Poradňa: 15 cyklistických dokumentov, filmov a videí, ktoré vám spríjemnia čas na trenažéri

Tiež máte pri tréningu na trenažéri, pocit že sa zrazu spomalil čas? Vybrali sme 15 zaujímavých cyklistických dokumentov, filmov a videí, ktoré vám určite spríjemnia čas na trenažéri.
Martin Sarvaš

Zima tradične predstavuje pre cyklistov výzvu. Krátke dni a nepriaznivé počasie často obmedzujú možnosti tréningu na čerstvom vzduchu. Avšak, vďaka technologickému pokroku v oblasti cyklistických trenažérov, teraz máme možnosť pokračovať v efektívnom tréningu aj počas chladných mesiacov.

Či už prší, sneží, alebo je jednoducho príliš chladno na to, aby ste sa vydali von, trenažér vám umožní pokračovať vo vašom tréningovom pláne v pohodlí a teple domova. Toto je obzvlášť dôležité pre tých, ktorí sa pripravujú na preteky alebo si chcú udržať formu počas zimných mesiacov.

Je však pravda, že jazdenie na trenažéri môže byť niekedy extrémne nudné a nezáživné, najmä ak netrénujete intervaly, ale iba vytrvalosť, čo znamená nekonečné točenie pedálov pri nízkej záťaži.

Vybrali sme preto 15 zaujímavých cyklistických dokumentov, filmov a videí, ktoré vám určite spríjemnia čas na trenažéri.

1. Okolo Flámska 2016 (dokument)

Dĺžka: 74 min

Dokument z monumentu Okolo Flámska 2016, ktorý vyhral Peter Sagan:

Z pretekov Okolo Flámska je viacero podobných skvelých dokumentov aj z predošlých ročníkov:

2. Program – Pád legendy (film)

Dĺžka: 104 min

Aj napriek tomu, že sa priznal k dopingu, patrí Lance Armstrong svojim spôsobom medzi najväčšie legendy cyklistiky.  Film Program mapuje príbeh cyklistickej kariéry svetoznámeho cyklistu z prelomu tisícročí.

3. Icarus (dokument)

Dĺžka: 121 min

Bryan Fogel sa vydáva na cestu za odhalením pravdy na pozadí dopingu vo svete profesionálnej cyklistiky, ale po stretnutí s ruským vedcom zistí, že svet dopingu v Rusku je na úplne inej úrovni, ako by ste si mysleli…

4. Tour de France: Unchained (seriál)

Dĺžka: 8 dielov / 45 minút

„Tour de France: Unchained“ je inovatívny pohľad na najslávnejší a najnáročnejší cyklistický pretek na svete, Tour de France. Tento dokument odhaľuje nielen fyzické a psychologické výzvy, ktorým čelia pretekári počas dlhých a vyčerpávajúcich etáp, ale aj politiku, tímové stratégie a vzájomné rivalstvá, ktoré formujú závod. Cez rozhovory s aktuálnymi i bývalými pretekármi, manažérmi tímov a ďalšími expertmi, „Tour de France: Unchained“ ponúka hlboký pohľad na to, čo je potrebné na to, aby sa stal človek šampiónom tohto legendárneho závodu.

5. Riding Backgrounds – Jazda Okolo Slovenska za 7 dní

Dĺžka: 63 min

Štyria kamoši sa dali na takúto šialenosť – prejsť na bicykloch okolo Slovenska za sedem dní. Bývalý profesionálny cyklista a spolujazdec Petra Sagana – Michael Kolář, niekoľkonásobný majster Slovenska v zjazde a endure Martin Knapec, rekreačný ultrabežec a novinár Andrej Sarvaš a jeho brat Martin Sarvaš – večne premotivovaný cyklista a redaktor časopisov Biker a Cyklistika.

Za 7 dní sme prešli 1416 kilometrov, nastúpali 13 669 metrov a presedeli na bicykloch 47 hodín.

Upozornenie: Dokument „Riding Backgrounds – Slovakia“ obsahuje vulgarizmy, ktoré boli dôsledkom nadmerného vyčerpania jazdcov.

6. Jazdy a zjazdy Safu Briana

Safa Brian sa preslávil práve natáčaním zjazdov v šialených rýchlostiach, pri ktorých by normálny smrteľník už dávno pustil do gatí… Na jeho YouTube kanáli nájdete mnoho videí dlhých, ktoré vám spríjemnia čas na trenažéri.

7. Okolo Flámska 2016 – celé preteky

Dĺžka: 264 min

Ak sa chystáte na dlhý tréning, pozrite si pokojne celé preteky monumentu Okolo Flámska z roku 2016. Víťazom je Peter Sagan a záver pretekov bolo skutočné divadlo.

8. Tour de Pharmacy (film)

Dĺžka: 39 min

Film „Tour de Pharmacy“ z roku 2017 je satirickým pohľadom na profesionálnu cyklistiku, konkrétne na obdobie plné dopingových škandálov. Tento komediálny film je fiktívnym vykreslením Tour de France z 80. rokov, ktorá je v tomto príbehu prezentovaná ako súťaž poznačená rozšíreným užívaním zakázaných látok medzi cyklistami.

Príbeh sleduje rôznych pretekárov, každý s vlastnými bizarnými charakterovými črtami a motiváciami, a odhaľuje absurdnú a často humornú stránku športového dopingu.

To najlepšie z najlepších pretekov na svete

Pozrite si krátke zostrihy z pretekov Grand Tour 2023.

9. Tour de France 2023

10. Vuelta a España 2023

 

11. Giro d’Italia 2023

Zopár videí na motiváciu

12. Všetky víťazstvá Petra Sagana v drese majstra sveta

13. Všetky tri víťazstvá Petra Sagana na majstrovstvách sveta

Majstrovstvá sveta – Richmond 2015

Majstrovstvá sveta – Doha 2016

Majstrovstvá sveta – Bergen 2017

14. Tadej Pogačar – to najlepšie zo sezóny 2023

15. Mathieu van der Poel – to najlepšie zo sezóny 2023

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu