Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rozhovor: Simona Kuchyňková vyhrala po operácii mozgu dvoje preteky Svetovej enduro série

Simča má iba 17 rokov a v tomto roku sa jej aj napriek ťažkému úvodu sezóny a operácii mozgu podarilo vyhrať dve kolá Svetovej enduro série EWS i domáce preteky Slovenského enduro pohára. Dokonca jej dvakrát iba tesne ušlo pódiové umiestnenie na majstrovstvách sveta i Európy v zjazde.
Martin Sarvaš

Simona Kuchyňková

 

  • Odkiaľ si? – Lozorno
  • Koľko máš rokov? – 17
  • Za aký tím jazdíš? – OKO Everywhere Racing Team
  • Aké máš bicykle? – Evil Wreckoning
  • Najobľúbenejšie miesto na jazdenie na Slovensku? – Domáce traily nad Lozornom
  • Najobľúbenejšie miesto na jazdenie v zahraničí? – Finale Ligure, Reschenpass
  • Tvoj vzor? – Loic Bruni, Cecile Ravanel
  • Najlepšie výsledky? – Dve výhry vo Svetovom pohári v endure EWS v La Thuile

Aké je pretekať v Svetovej enduro sérii?

To je úplne iný level. Dĺžkou aj náročnosťou boli tie trate úplne iný vesmír. Absolútne som nebola na nič podobné zvyknutá a na tratiach na Slovensku si na také niečo, bohužiaľ, asi ani nezvyknem. S tréningami som sa v pohode popasovala a bola som veľmi rada, že mi to vtedy vyšlo. Trate mi sedeli, keďže boli tak trochu viac zjazdové, aj keď tam bolo stále dosť šliapania.

Čo je pre teba najťažšie ako pre pretekárku v endure?

Vyhýbanie sa chybám a najmä stres. Ja som na seba niekedy asi aj dosť tvrdá a veľa ľudí mi hovorí, že sa mám dať do pohody, sú to len preteky, ale je to ťažké, pretože chcem zajazdiť dobré výsledky a keď spravím nejakú chybu, tak si to potom dosť vyčítam.

Akú si mala tento rok sezónu?

Začínala som dosť zle, od začiatku roka som mala zdravotné problémy a ťahalo sa to vlastne až do prvých pretekov – Svetového pohára v endure v La Thuile, ktoré boli v júni. Z pôvodných plánovaných šiestich kôl EWS som štartovala len v dvoch. Bolo to dosť chaotické a vlastne som nemohla absolvovať celú prípravu v zime a na jar. Podstúpila som operáciu mozgu, takže som sa musela vyhýbať akejkoľvek záťaži, čiže som bola úplne bez bicykla a do La Thuile som šla absolútne bez prípravy, keďže ešte týždeň pred odchodom som mala kontrolu a až tam mi doktori povedali, že opäť môžem jazdiť.

Operácia mozgu, to znie dosť vážne. Čo ti bolo?

Celý rozhovor si prečítate v magazíne Biker, vydanie 7/2021

Magazín Biker si môžete kúpiť vo vašich novinových stánkoch.

Pridajte sa k predplatiteľom

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu