Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Čistenie bicyklov

Test: Nízkotlakový mobilný čistič Kärcher OC 3 + Bike Box

Hodnotenie: 4/5
179,99
Martin Hrubik
Test: Nízkotlakový mobilný čistič Kärcher OC 3 + Bike Box

Naše hodnotenie

Prenosný, ľahký a účinný čistič pre bikerov na výletoch, na pretekoch alebo aj na domáce použitie.

+PLUSY

  • Kompaktnosť
  • Zabudovaný akumulátor
  • Nízky tlak – ideálny pre umývanie bicyklov

-MÍNUSY

  • Autoadaptér nie je súčasťou balenia
  • Pri väčšom znečistení bicykla je nutné viac krát doplniť vodu

Mobilný čistič Kärcher OC 3 verzia Bike Box je učený ako už názov napovedá, pre cyklistov. Využiť ho môžete najmä  pri cestovaní ale výhody kompaktného čističa oceníte aj pri každodennom jazdení, v sychravom alebo daždivom počasí. Jeho prednosťou sú kompaktné rozmery, nízka hmotnosť, zabudovaný akumulátor a nízky tlak.

Nízky tlak prúdu vody je dôležitý pri umývaní bicyklov kvôli ochrane ložísk (hlavové, stredové zloženie, čapy zadnej stavby, ložiská v nábojoch) vidlice, tlmiča alebo teleskopickej sedlovky. Samozrejme, že spomenuté komponenty sú utesnené guferami a tesneniami, ale pri vysokom tlaku dochádza k prenikaniu vody za tesnenia a tým začína pomalá, ale zaručená skaza, pokiaľ včas nezasiahnete (servisom).

OC3 Bike Box pozostáva z už známeho nízkotlakového zariadenia s nádržkou na 4 l vody a zo spodnej časti je pridaný odnímateľný úložný box. Box sa veľmi ľahko odpojí alebo pripojí k čističu vďaka dvom plastovým úchytom. V boxe sme našli praktickú kefu, umývací prostriedok a handričku z mikrovlákna.

Kefa je pripojiteľná priamo na pištoľ namiesto plochej trysky. Výmena trysky za kefu je jednoduchá, vďaka bajonetovému systému a umývaním s kefou sa zvýšila efektívnosť. Priemer kefy má cca 8 cm, povrch bicykla sa s ňou ľahko čistil, iba do tesnejších miest sme sa s kefou nedostali. Štetiny sú mäkké, takže na ráme nezanechávala škrabance.

Špirálová hadica sa ľahko skladuje vo vnútri prístroja pod nádržkou a jej dĺžka 2,8 m stačí na komfortné umytie bicykla z jednej strany. Na umytie druhej strany bicykla je dobré bicykel buď otočiť, alebo ho s umývačom obísť, čo vďaka integrovanému madlu nie je problém.

Pri umývaní ľahko zašpineného bicykla ide umývanie veľmi dobre a na kompletné umytie jedného bicykla stačí 1 až 2 nádržky s vodou. Do auta si určite treba pribaliť vodu na dopĺňanie nádržky. Pri viacerých bicykloch je rozumné nosiť so sebou vodu už vo väčšej bandaske.

Pri výrazne zablatenom bicykli sa objem minutej vody zvyšuje na 2 – 3 nádržky. Pri kontinuálnom striekaní trvá minutie štyroch litrov vody (1 nádobka) približne 150 sekúnd a výdrž akumulátora je cca 15 minút. Z toho vyplýva, že pri silnom znečistení sme umyli 2 bicykle.

Dobitie akumulátora je možné s dodávaným adaptérom z 220 V siete, alebo autoadaptérom, ktorý žiaľ nie je dodávaný v balení a treba ho dokúpiť. Takže pri odjazde z domu odporúčame zobrať plne nabitý prístroj, pokiaľ nevlastníte autoadaptér. Dobitie úplne vybitého Li-ion akumulátora na plnú kapacitu trvá približne 3 hodiny. Zelený LED displej signalizuje blikaním ak je batéria takmer vybitá alebo sa nabíja. Dodávaný adaptér slúži iba na nabíjanie a nie na napájanie, takže počas nabíjania je prístroj nefunkčný.

Pri tejto cene ide o vydarený nástroj na čistenie bicyklov, ktorý môžete použiť hneď po jazde, predtým ako blato a nečistoty uschnú na ráme a komponentoch.

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu