Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Chrániče

Test: Lakťové a kolenné chrániče 100% Fortis

Biker
Test: Lakťové a kolenné chrániče 100% Fortis

Naše hodnotenie

Lakťové chrániče: : 3,5/5*

Kolenné chrániče 4/5*

+PLUSY

  • Dobrá cena
  • Pri jazde sa ani nepohnú

-MÍNUSY

  • Kolenačky nás občas trochu rezali pri pedálovaní
  • U kolenačiek sme netrafili veľkosť podľa tabuľky

Ak tiež patríte k tým, ktorí penovým chráničom stále až tak neveria, tieto lakťáky a kolenačky od 100%, ktoré okrem peny chránia aj starým dobrým plastom, môžu byť dobrou voľbou.

Ponúkajú úroveň ochrany Level 1 a hoci existuje aj Level 2, minimálne na omak pôsobia bezpečne. Kolenačky však chránia najmä prednú časť a boky kolena už bráni len tenká pena.

Nasadiť sa dajú aj bez toho, aby ste si vyzuli tretry a zapínajú sa pomocou naozaj širokých pásov suchého zipsu, ktoré sa zrejme tak rýchlo nevychodia. Na mieste držia pevne a pri jazde sme si ich vôbec nemuseli naprávať.

Treba však povedať, že hoci nám tabuľka odporúčala na základe meraní väčšiu veľkosť, nakoniec nám oveľa lepšie sadla tá menšia. Preto si ich pred kúpou vyskúšajte.

Pri pedálovaní nás chrániče občas mierne rezali na zadnej strane kolena a hoci je pravda, že na trhu existujú aj pohodlnejšie, len máloktoré majú aj plastový chránič.

Lakťové chrániče majú veľmi podobný dizajn, no tu už nám odporúčaná veľkosť podľa tabuľky sadla presne. Majú perfektne vymyslený strih, ktorý umožňuje chráničom ohýbať sa spolu s rukou. Aj vďaka tomu sa pri jazde vôbec nezosúvajú.

Keďže sa tu zasúva jeden látkový panel pod druhý, pri ohýbaní ruky šuchocú. Pri jazde však tento zvuk vnímať nebudete a výsledkom je väčšia sloboda pohybu ako pri väčšine iných lakťákov na trhu.

Všetko podstatné na lakti vrátane veľkej časti predlaktia je chránené veľmi dobre a vrásky na čele nám robí len tenký elastický rukáv na vnútornej strane predlaktia, ktorý zrejme nešťastnejší pád neprežije bez ujmy. V

šetko však je o kompromisoch a tieto chrániče aj vďaka tomu patria k najpohodlnejším, aké sme kedy testovali.

Ceny
  • Lakťové chrániče 100% Fortis: 79 €
  • Kolenné chrániče 100% Fortis 89 €

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu