Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Ako ošetriť rany po pádoch? Alfasilver sprej na každý pád a odreninu

Tiež sa vám niekedy stalo, že odrené koleno, lakeť alebo ruka po páde z bicykla alebo kolieskových korčúľ pokazili celý váš výlet? Či už spadne skúsený biker po dlhom skoku, rekreačný cyklista, ktorý zabudol na zacvaknuté tretry alebo začínajúci malý cyklista, takáto odrenina môže pokaziť deň a vždy si vyžaduje rýchle ošetrenie.
Biker
Ako ošetriť rany po pádoch? Alfasilver sprej na každý pád a odreninu

Zdravotnícka pomôcka Alfasilver zabezpečuje všetky potrebné funkcie „prvej pomoci“ pri poraneniach, ako sú odreniny alebo drobné rany. Vďaka striebru, ktoré Alfasilver obsahuje, urýchľuje hojenie, chráni ranu pred ďalšou infekciou, prekryje ju a zároveň nechá dýchať, čím sa rana hojí bez väčších komplikácií a zápalov.

Veľkou výhodou, najmä pri menších deťoch, je, že ak rana neobsahuje viditeľné nečistoty, nie je nutné do nej zasahovať, stačí ju len „postriekať“ a máme ošetrené. Navyše, Alfasilver v rane nepáli a neštípe, čo ozaj ocenia hlavne deti.

Prečo alfasilver?

Striebro je na odreniny a chronické rany to pravé

Striebro sa čoraz častejšie využíva pri liečbe chronických a akútnych rán a taktiež pri bežných odreninách, rezných ranách alebo ľahších popáleninách. Alfasilver je dostupný ako sprej obsahujúci jemný prášok, ktorý sa viaže na mokré plochy rany (krv, výpotok alebo hnis).

Tento prášok je kremičitý zeolit a dokáže zastaviť aj drobné krvácanie. Prášok ranu zakryje, priľne k nej a strieborné ióny tak môžu trvale pôsobiť v rane pri hojení. Na takého povrchové rany už potom nie je potrebné dávať náplasť, prípadne obväz, čo je veľmi praktické najmä v miestach kĺbov alebo namáhaných plôch, kde sa často náplasť aplikovať nedá.

Alfasilver je zdravotnícka pomôcka dostupná v 125 ml balení, takže vám vydrží dlho a stane sa neoddeliteľnou súčasťou vašej výbavy na letné výlety, športovanie či záhradkárčenie, skrátka tam, kde môžu vznikať drobné úrazy a odreniny.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu