Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Technika jazdy

Ako skákať funboxy

Skateparkové funboxy alebo bikeparkové lavice, ktoré majú medzi odrazom a dopadom rovnú plochu sú ideálne na učenie – nemusíte totiž vedieť doletieť až do dopadu. Takto na ne.
Biker
Ako skákať funboxy

1. S kolesami na zemi

Na začiatok sa pokúste funbox len prejsť tak, aby kolesá takmer vôbec neopustili povrch. Dobre si tak zvyknete na tvar odrazu, zistíte, ako vyhadzuje, a vycítite, ako ďaleko je dopad.

Na odraze nechajte bike vystúpať smerom k sebe pokrčením rúk a nôh, hneď za odrazom ich zase vystrite a zatlačte bike nadol. Takýmto pumpovaním sa postupne snažte prejsť funbox čo najrýchlejšie a najplynulejšie.

2. S predným vo vzduchu

Druhým levelom bude pokúsiť sa udržať predné koleso vo vzduchu. Odraz sa už nesnažte až tak pohltiť telom, ťažisko preneste trochu viac dozadu a nechajte predné koleso, aby z neho vystúpalo do výšky.

Nad rovinou zatlačte nadol len nohy, aby zadné koleso zostalo na povrchu. Pri prejazde držte pevné brucho, nohami tlačte nadol a rukami priťahujte rajdy. Prst držte pripravený na zadnej brzde, aby ste nespadli dozadu.

3. Takmer do dopadu

Ak už viete funbox prejsť aj s predným kolesom vo vzduchu, skúste z odrazu vyskočiť. Namiesto jeho absorbovania do odrazu zatlačte a nad rovinou namiesto vysunutia nôh nechajte zadné koleso vystúpať nahor.

Ťažisko držte v strede bicykla a pred dopadom vystrite ruky a nohy tak, aby ste pohltili náraz. Snažte sa postupne dopadnúť predným kolesom do dopadu. Zadné nohy pripravte na absorbovanie dopadu pred hranu.

4. Dokonalý dopad

Nakoniec vás čaká ten najuspokojivejší pocit na svete – dokonalé pristátie do dopadu. Potrebujete naň jednoducho rýchlejší rozjazd.

Keď vo vzduchu dosiahnete najvyšší bod, preneste ťažisko jemne dopredu, aby predné koleso kleslo nižšie ako zadné. Snažte sa predným kolesom trafiť presne za hranu dopadu.

Ak sa vám podarilo dostať bike do rovnakého uhla, v akom je aj dopad, zadné koleso by malo dopadnúť o kúsok neskôr na to isté miesto.

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu