Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Batohy

Test: Batoh XLC AllMtn e23 e-bike

Hodnotenie: 4/5
149
Biker
Test: Batoh XLC AllMtn e23 e-bike

Ramenné popruhy by mohli byť o niečo viac polstrované, popruh okolo pása hrubší a nie sme úplne presvedčení o pohodlí zadného panelu s dvoma výrazne vystúpenými penovými pásmi, ktoré sú jedinou časťou ruksaku v kontakte s chrbtom.

Vetrá však dobre. Na druhej strane však tento ruksak určený priamo pre e-bikerov triafa veľmi veľa vecí presne do čierneho. Vo vnútri nájdete aj chránič chrbta Sas-Tec z viskoelastickej peny, ktorá tvrdne pod nárazom.

Chráni tak nielen pri páde, ale aj pred náhradnou batériou, na ktorú má ruksak vo vnútri určené separátne elastické oddelenie, ktoré batériu pevne drží na mieste a nedovolí jej prevaľovať sa ani vás udrieť zozadu do hlavy pri skoku.

Nájdete tu aj oddelenie a vedenie na vodný rezervoár a množstvo ďalších vreciek s rôznym určením. Jedno je vystlané mikrovláknom na okuliare, ďalšie obsahuje aj držiak na pumpu.

Skvelo vymyslený je aj zabudovaný držiak na helmu a v samostatnom vrecku v spodnej časti nájdete fluorescenčný nepremokavý obal do dažďa, hoci aj samotná látka ruksaku miernym prehánkam odolá a pôsobí dostatočne robustne.

Cena možno pôsobí trochu vysoko, no na takýto prepracovaný ruksak so zabudovaným chráničom je veľmi dobrá. Ako sme však spomínali, zadný panel mohol byť vymyslený trochu ergonomickejšie, zvlášť na ruksaku, ktorý bude s batériou a plným rezervoárom atakovať hranicu 10 kíl.

www.xlc-parts.com

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu