Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Návleky

Test: Návleky na tretry Endura MT500 Plus

Nohy udržia v teple a tretry čisté, no mostík na podrážke na pedáli výrazne cítiť.
Hodnotenie: 3.5/5
50
Biker
Test: Návleky na tretry Endura MT500 Plus

Endura ich označuje za prvé na trhu a pravdepodobne má pravdu. Sú totiž navrhnuté nielen na použitie s nášľapnými pedálmi, ale aj na tie voľné.

„Podrážka“ je vyrobená z gumy a okrem tenkého mostíka spájajúceho obe strany je takmer úplne otvorená. Vystužená špička a päta zvyšuje odolnosť a vzadu majú veľký otvor na suchý zips.

Zvršok je vyrobený z neoprénu pokrytého nylonom. Rozhodne teda zahrejú, no nie sú vodoodolné. Naše L-ká vážili obe dokopy 396 g.

Pri jazde v odolnejších tretrách sme gramy navyše nevnímali, no v tých ľahších sme ich už pocítili. Spomínaný mostík na podrážke je hrubý a medzi nohou a pedálom ho jasne cítiť. Po čase sme si naň však zvykli.

Navliecť si návleky dá zabrať, najmä ak už máte tretry na nohách, ako to odporúča Endura. Neoprén nie je veľmi strečový a dokonca aj s celkom malými tretrami (Shimano AM7 vo veľkosti 41,5) v nich príliš miesta neostalo.

Aj vďaka tesnému tvaru udržia nohy v teple a tretry takmer bez poškvrnky blatom. Po pár dobrých šplechnutiach však premoknú.

Vaše komentáre

Aktuality

16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu