Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Mikiny

Test: Mikina Endura Singletrack

Na výjazdy počas babieho leta, keď je bunda ešte „veľa“, ale dres už „málo“, je technická mikina ideálnou vrchnou vrstvou. Nedajte sa oklamať ležérnym vzhľadom! Napriek tomu, že v jednoduchosti je krása, Singletrack Hoodie je plnohodnotný technický kúsok určený pre športové využitie.
Hodnotenie: 4.5/5
59,99
Ivana Budajová
Test: Mikina Endura Singletrack

Naše hodnotenie

Mikina Endura Singletrack Hoodie je najuniverzálnejší kúsok v športovom šatníku, aký si môže bikerka želať. Je neskutočne pohodlná, nikde neťahá a dá sa používať nielen na bike, ale aj iné športy a bežné nosenie.

+PLUSY

  • Kapucňa s ochranou krku vhodná na helmu
  • Mäkký, na dotyk príjemný a extrémne pohodlný materiál
  • Hlboké vrecká sú vo vnútri rozdelené na dve samostatné časti
  • Univerzálne použitie na šport aj bežné nosenie

-MÍNUSY

  • Len v dámskej verzii

Keď som dostala možnosť vyskúšať túto dámsku mikinu s kapucňou, vedela som, do čoho idem, pretože som ju v inej farbe mala doma už dva roky. A nielen mala, ale aj nosila pri každej príležitosti. Som preto rada, že aj takýto nenápadný, ale technicky výnimočný kúsok, ktorý dopĺňa modelový rad Singletrack, dostal priestor na predstavenie.

Mikina je vyrobená zo zmesi recyklovaného polyesteru a elastanu, ktorá sa vyznačuje mäkkosťou, poddajnosťou a funkčnosťou materiálu. Absencia balvny ju teda predurčuje na aktívne športové použitie, kde sa človek zvykne spotiť, no nič neuberá z dizajnu vhodného aj na civilné využitie.

Na dotyk je vrstva pleteniny tenká, rozhodne tenšia, ako by ste si pod pojmom mikina možno predstavili, no jej izolačná vlastnosť je na jar a na jeseň ideálna. Ak sa zhorší počasie, nie je problém obliecť si na ňu bundu proti vetru či do dažďa.

Rozhodne by som chcela vyzdvihnúť pohodlný strih umožňujúci optimálnu voľnosť pohybu a hladké spracovanie s minimom švov pre maximálne pohodlie.

Manžety na rukávoch aj spodný lem sú z rovnakého materiálu ako celá mikina, dovoľujú pohodlné obliekanie a rýchle vyhŕňanie rukávov dokonca aj cez masívnejšie hodinky. Mikina je taká „štedrá“, že sa dá v pohode natiahnuť aj cez športovú ľadvinku a napriek tomu si drží tvar a ani časom sa nevyťahala.

Počas vyše dvoch rokov nosenia som ju rozhodne nijako nešetrila a čestne prehlasujem :), že je to naozaj moja najobľúbenejšia vec na oblečenie. Nosila som ju všade, napriek tomu vydržala nosenie turistického batoha aj skialpových lyží na pleci, prenášanie bicykla a nie sú na nej žiadne žmolky, dierky ani oderky.

Dokonca sa z nej neolúpalo ani natlačené logo, čo je, bohužiaľ, pri kraťasoch endura bežná vec. Verím, že mi aj táto nová, červená vydrží tak dlho. A keď už sme pri farbách, okrem tehlovočervenej na fotkách sa vyrába aj v sivej či modro-zelenej kombinácii.

V chladnejších podmienkach sa mimoriadne osvedčila kapucňa, ktorá vďaka premyslenej prednej časti skvele chráni krk, je príjemná pod bradou a pri zmenách počasia bola ideálnou náhradou multifunkčnej šatky pod prilbu.

Kapucňa nikde netlačí, nebráni periférnemu videniu, skvele drží a z prilby vôbec nepadá. To sa môže stať, ak sa nosí na šiltovke alebo na hlave, pretože je predsa len určená na využitie na bike, teda na prilbu.

Ďalším praktickým prvkom sú predné vrecká, ktoré sú vo vnútri oddelené, takže si v nich ruky nespojíte, ako to býva zvykom na mikinách bez predného zipsu. Vrecká sú totiž všité z vnútronej strany, takže na bruchu sú vlastne tri vrstvy látky. Dizajn mikiny sme ocenili nielen na biku, pretože pretože pôsobí veľmi civilne aj ako ležérny športový odev na bežné nosenie.

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu