Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kolenné chrániče

Test: Chrániče kolien Endura MT500 D3O® Ghost

Sú skvelou voľbou pre každého, kto chce mať svoje kolená v bezpečí a pohodlí aj počas dlhých výjazdov a nechce sa mu zapínať žiadne suché zipsy či popruhy.
Hodnotenie: 4.5/5
89,99
Martin Sarvaš
Test: Chrániče kolien Endura MT500 D3O® Ghost

Naše hodnotenie

Chrániče kolien Endura MT500 D3O® Ghost poskytujú vďaka technológii D3O skvelú ochranu proti nárazom, zároveň sú veľmi flexibilné i priedušné. Sú pohodlné aj pri šliapaní pri dlhých niekoľkohodinových jazdách.

+PLUSY

  • Kvalitná ochrana proti zraneniu kolien
  • Flexibilnosť a priedušnosť ochranného panelu D3O®
  • Pohodlné aj pri dlhých jazdách
  • Nemajú žiadne zapínanie
  • Nízka hmotnosť

-MÍNUSY

  • Keď sa spotíte, nedržia pevne na stehne

Nové chrániče kolien Endura MT500 D3O® Ghost budú skvelou voľbou pre každého, kto chce mať svoje kolená v bezpečí a pohodlí aj počas dlhých výjazdov a nechce sa mu zapínať žiadne suché zipsy či popruhy.

Chrániče využívajúce unikátne vlastnosti inteligentného materiálu D3O, ktorý je pri bežnom pohybe mäkký a pohodlný, ale pri náraze sa jeho molekuly „uzamknú“ a stvrdnú. V praxi to znamená, že pri šliapaní je oranžový ochranný panel flexibilný, takže vás nijako neobmedzuje pri pohybe, ale v prípade nárazu stvrdne a chráni pred nárazom.

Ochranný panel D3O je však nielen flexibilný, ale aj priedušný. Skladá sa z viacerých malých trojuholníkových častí, ktoré sú „deravé“ a vzájomne prepojené malými spojkami.

Celý panel je dlhý 24 cm, takže chráni nielen koleno, ale aj vrchnú časť holene. V oblasti kolena vo svojej najširšej časti má 15 cm, takže chráni koleno aj zo strán, pričom z vonkajšej strany sú na chráničoch ešte tri malé penové ochranné panely.

Určite sa teda nemusíte báť, že by vám v chráničoch Endura MT500 D3O® Ghost bolo teplo aj v tých najväčších horúčavách, pretože priedušný je nielen ochranný panel, ale aj látka chrániča.

Sú tiež veľmi ľahké a zadná časť je sieťovaná, čo opäť pridáva na pohodlí a po pár minútach jazdy zabudnete, že vôbec máte na nohách nejaké chrániče, takže sú ideálne aj na celodenné výjazdy.

Je tiež veľmi praktické, že nemajú žiadne zapínanie, popruhy či suchý zips. Chrániče si jednoducho natiahnete na koleno a z vnútornej strany sú vo vrchnej časti dva silikónové pásiky, ktoré držia chrániče na stehnách.

Ak sa však poriadne spotíte, chránič sa zo stehna zľahka zošuchuje nižšie, takže si ho treba raz za čas vytiahnuť vyššie. Krátke silikónové pásiky sú aj na spodnej vnútornej časti a dole na lýtku drží chránič bez problémov pevne na svojom mieste.

Chrániče kolien Endura MT500 D3O® Ghost sú ideálne pre každodenné jazdenie na trailoch, dlhšie výlety, ale aj dobré výživné enduro. Do bikeparkov si však radšej vezmite niečo viac „heavy-duty“.

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz

Vaše komentáre

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu