Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan suverénne vyhral česko-slovenské majstrovstvá a získal už siedmy titul

Bratia Saganovci obliekajú dresy majstrov Slovenska už 11 rokov za sebou.
Martin Sarvaš
Foto: Ján Melicher / jmphoto.sk

Peter Sagan vyhral siedmy titul majstra Slovenska v cestnej cyklistike, keď suverénne zvíťazil aj celkovo na spoločných česko-slovenských majstrovstvách v Bánovciach nad Bebravou.

Bratia Saganovci tak držia dres majstra Slovenska už 11 rokov za sebou. Preteky dokončilo iba 23 Slovákov.

„Boli to rýchle, dosť dlhé preteky a bolo veľmi teplo, ale myslím si, že to vyšlo nad očakávanie aj pre mňa, pretože sme hneď v druhom kole odišli a dotiahli sme to až do konca. Takže veľmi dobré. Príliš som neplánoval, ale videl som to tak od štartu, že som vyskúšal útočiť a vyšlo to,“ povedal Sagan po pretekoch.

Peter Sagan bol od úvodu pretekov aktívny a spolu s ďalšími deviatimi pretekármi išiel od druhého okruhu v úniku. Zo Slovákov sa okrem Sagana dostal do úniku už iba Matúš Štoček, ktorý napokon skončil na druhom mieste. Bronz získal Lukáš Kubiš z Dukly Banská Bystrica, ktorý prešprintoval Erika Bašku.

Peter Sagan sa už balí na Tour de France, ktorá sa začína 26. júna. Ciele sú jasné – pokus o víťazstvá v etapách a zisk zeleného dresu. Po víťazstve v Bánovciach nad Bebravou bude Sagan pretekať vo Francúzsku opäť v drese majstra Slovenska.

„Zajtra si pobalím kufre a v utorok idem preč. Ciele sú stále tie isté, vyhrať nejakú etapu a získať zelený dres. Mal by mi pomáhať Daniel Oss a podľa etáp sa určí, kto ďalej. Máme lídra na celkové poradie Wilca Keldermana, takže uvidíme deň po dni, čo sa bude dať robiť. Sú tam nejakí vrchári, ktorí mu budú pomáhať v kopcoch a na niektoré etapy aj mne,“ povedal Sagan.

Sagan sa nebojí, že by mal na Tour málo tímových kolegov, ktorý by mu pomáhali: „Nemám s tým problém, keď som bol v tíme Tinkoff, tak som nemal nikoho na pomoc a robil som všetko sám. Takže musím povedať, že je to dobrá zostava.“

„Giro vyšlo podľa plánu a nemám sa na čo sťažovať. Vyhrali sme etapu a potom sme už len udržiavali náskok na cyklámenový dres. Myslím si, že to dopadlo dobre,“ dodal Sagan.

Kompletné výsledky Majstrovstiev Slovenska v cestnej cyklistike – muži

481e23a2-123d-4fde-af4e-4232e93a5934

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu