Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kam na bike

Sprievodca po najlepších cyklistických destináciách v Európe: Lanzarote

„Tento ostrov nie je taký hornatý ako Tenerife, pričom najvyšší bod v Peñas del Chache na severe má výšku len čosi vyše 650 metrov.“
Biker
Sprievodca po najlepších cyklistických destináciách v Európe: Lanzarote

Tento severný ostrov v rámci Kanárskych ostrovov je odlišný od samotného súostrovia, ale aj ďalších miest v našom prehľade. Jeho súčasnú podobu tvarovala len pomerne nedávno sopečná činnosť, ktorá vrcholila medzi rokmi 1730 – 1736.

Svoje pedále môžete roztočiť na maslovom asfalte po zjazvenom národnom parku Timanfaya, ktorý je azda najviac poznačený vulkanickými erupciami a tvoria až štvrtinu povrchu ostrova. Hoci v súčasnosti je tento ostrov považovaný za vulkanicky nečinný, pod povrchom Lanzarote stále cítiť teplo. Miestami až také, že v reštaurácii El Diable v Timanfaya zohrieva pec, v ktorej sa pripravuje mäso na grile.

Ostrov nie je až taký hornatý ako Tenerife a najvyšší bod, ktorý ma len čosi vyše 650 metrov, sa nachádza Peñas del Chache na severe ostrova. Cesty sú teda viac ploché a populárne najmä u triatlonistov.

Zrážky sú počas zimy dosť vzácne, pričom najvlhkejší mesiac je december s priemerným úhrnom zrážok 29,2 mm. Priemerná teplota sa od decembra do marca pohybuje medzi 20,7 a 22,9 °C a od marca do mája je ešte o 2 °C vyššia. Ak je teda počasie vašou prioritou, niet čo váhať.

  • Ako letieť Na letisko César Manrique-Lanzarote Airport v Lanzarote sa dostanete spoločnosťou Iberia z Viedne (prestup v Madride), pričom spiatočná letenka stojí od 125 eur + bicykel 75 eur/1 cesta.
  • Musíte vyskúšať Vyberáme pôsobivú jazdu na vyhliadku Mirador del Rio na severný cíp ostrova, pri ktorom vám pomôže: tinyurl.com/CPLanzarote.
  • Kde sa ubytovať  Club la Santa (clublasanta.co.uk) na severe ostrova je útočiskom pre športových nadšencov každého typu a zvlášť cyklistických. Počas januára však musíte počítať, že za týždenný pobyt zaplatíte okolo 500 eur.
  • Obchod s bicyklami Club la Santa má požičovňu i servis bicyklov značky Cannondale. SuperSix EVO si môžete požičať za
    98 eur na týždeň.
  • Ikonický výšľap Orzola – Mirador, vzdialenosť: 9,32 km, priemerný sklon: 5 %, rekord muži: Nicholas Rinaldi (21:50 min.), rekord,ženy: Coley Walters (26:19 min.)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu