Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Čech Ondřej Cink dosiahol ďalší veľký úspech, v XCO v Leogangu skončil na druhom mieste

Český pretekár si tak zo svetového pohára v Leogangu odnáša dve druhé miesta - z XCO aj XCC.
Martin Sarvaš
Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Český cyklista Ondřej Cink (Kross Orlen Cycling Team) dosiahol ďalší skvelý výsledok na pretekoch svetového pohára.

V piatok sa mu podarilo v Leogangu vybojovať druhé miesto na krátkom okruh v XCC a včera sa mu podarilo skončiť rovnako na druhom mieste aj v disciplíne XCO. Z víťazstva v oboch disciplínach sa tešil Švajčiar Mathias Flueckiger.

Ondřej Cink išiel od začiatku skvele, úvodné kolá bol na čele a postupne sa s Flueckiger  úplne oddelili od zvyšných pretekárov. Flueckiger však zrýchlil v predposledom kole, na čo už Cink nedokázal zareagovať. V cieli mal český jazdec  14-sekundovú stratu. Tretí skončil Anton Cooper.

„Boli to veľmi ťažké preteky, ale vedel som, že táto trať mi sedí a dokážem tu vybojovať dobrý výsledok. Plne som sa sústredil iba na môj výkon a dal som do toho všetko. Mathias bol napokon o niečo silnejší, ale aj tak sa teším. Mathias bol o niečo rýchlejší v zjazdoch, podarilo sa mu trochu ujsť a potom sa mi už nepodarilo ho dobehnúť,“ povedal po pretekoch Ondřej Cink.

Cink je momentálne na druhom mieste aj v celkovom hodnotené svetového pohára v horskej cyklistike. Za vedúcim Flueckigerom zaostáva o 140 bodov.

Výsledky XCO Leogang 2021 (muži):

1. Mathias Flueckiger: 1:15:50
2. Ondrej Cink: +14
3. Anton Cooper: +45
4. Thomas Griot: +1:26
5. Vlad Dascalu: +1:27

Celé výsledky XCO Leogang 2021

Muži:

Ženy:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu