Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

AG2R Citroën Team: Tradičný tím prichádza na Tour de France s novými ambíciami

Biker
AG2R Citroën Team: Tradičný tím prichádza na Tour de France s novými ambíciami

Milano-Sanremo, il team AG2R Citroen Team

AG2R La Mondiale pôsobí v prvej lige svetovej cyklistiky (UCI WorldTour) už takmer tridsať rokov a patrí k najtradičnejším tímom vo svetovom pelotóne.

Takisto tradične sa uvádza ako prvý v zozname účastníkov na najprestížnejších cyklistických pretekoch sveta Tour de France a tento status by rád potvrdil aj výsledkami na trati.

Navyše, francúzsky profesionálny cyklistický tím jazdí v tomto roku v úplne novom drese, ktorý odráža spoluprácu so spoločnosťou CITROËN. Tím jazdí pod názvom AG2R CITROËN TEAM.

Nové jazdecké akvizície

Z tímu pred sezónou odišli dve veľké mená: bývalý líder Romain Bardet prestúpil do nemeckého tímu DSM a jeho zástupca v tíme Pierre Latour zase do konkurenčného Total Direct Energie.

Ako náhrada putovalo do AG2R Citroën zvučné meno Greg Van Avermaet, ktorý by k svojim štyrom etapovým triumfom na Tour rád pridal aj ďalšie. Vzhľadom na jeho tretie miesto na monumente Okolo Flámska 2021 sa zdá, že nádeje tímu vkladané do jeho príchodu by sa mohli naplniť.

Novou akvizíciou je aj 28-ročný Francúz Lilian Calmejane, ktorý prišiel ako výmena za Latoura a bude sa snažiť nadviazať na formu z roku 2017, keď vyhral 8. etapu po peknom sólo úniku. Z najčerstvejších úspechov tímu spomeňme aj triumf na 12. etape Gira d’Italia 2021, ktorý získal Andrea Vendrame.

Reálne šance na Tour de France 2021

Aké sú teda šance tímu AG2R Citroën generálneho manažéra Vincenta Lavenua? Podľa niektorých odborníkov je na križovatke, ale keď sa upriami na nové ciele, mohol by uspieť. Odchod vrchára Romaina Bardeta, ktorý mnoho rokov prichádzal na Tour ako spolufavorit na celkové poradie (v rokoch 2016 a 2017 získal pódium), ho prinútil zmeniť strategické plány.

Celkové poradie už nebude prioritou, ale vďaka Gregovi van Avermaetovi, Lilianovi Calmejanovi a možno aj Nansovi Petersovi (minulý rok vyhral na Tour jednu etapu) tím môže dúfať v etapový vavrín.

A je tu aj mladý, 25-ročný Aurélien Paret-Peintre, ktorý pôjde na Tour získavať ďalšie ostrohy na preteky Grand Tour. Svoj talent naznačil 16. miestom v celkovom poradí na minuloročnom Gire, pričom na pretekoch Paríž – Nice v tomto roku skončil na sľubnom deviatom mieste. Ak mu preteky vyjdú, mohol by sa zapojiť do boja o biely dres pre najlepšieho mladého jazdca.

V novom drese

Stelesnením spolupráce medzi AG2R LA MONDIALE a značkou CITROËN, ktorá je uzavretá až do roku 2025, je aj nový dres. Ten štartuje prvé stránky novej kapitoly histórie tohto tradičného tímu vo svetovom pelotóne.

Návrh dresu tímu AG2R CITROËN TEAM bol pre cyklistické zoskupenie a jeho dvoch hlavných partnerov veľkou výzvou. Vytvorenie grafickej identity si vyžiadalo päť mesiacov tvrdej práce.

Tvorcovia nechceli len jednoducho položiť vedľa seba názvy značiek, ale zvolili výrazný biely dres v kombinácii s hnedými šortkami. Vďaka výraznej grafike vyniká v pelotóne ako unikát. Je to ideálny spôsob, ako ukázať spoločnú odvahu a veľké ambície, ktoré partnerov spájajú.

Sprievodnými vozidlami tímu budú autá Citroën SUV C5 Aircross, ktoré sú taktiež graficky prispôsobené novým tímovým farbám.

„Dres spája celý náš tím od jazdcov cez zamestnancov až po členov vedenia. Je tiež vizuálnym bodom pre našich fanúšikov. Dres s nápisom AG2R CITROËN TEAM znamená začiatok novej kapitoly našej histórie.

Je výsledkom kreatívnej spolupráce medzi AG2R LA MONDIALE a CITROËN založenej na spoločných hodnotách. Na výsledok som veľmi hrdý. Naša grafická identita sa mení, ale naša základná identita nie.“

– Vincent Lavenu, generálny manažér cyklistického tímu AG2R CITROËN TEAM

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu