Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Objavte raj pre nové cyklozážitky v srdci Slovenska

Horské hrebene, hlboké údolia či planiny, to všetko na vás čaká v Bike regióne Stredné Slovensko.
Biker

Nechajte sa vyviezť za zážitkami cyklobusom, požičajte si e-bike v jednej zo siete požičovní, zažite adrenalín na trailoch, alebo sa zatúlajte v bikeparku v okolí veľkolepého Pustého hradu.

Nádherné výhľady z hrebeňov Nízkych Tatier, Veľkej Fatry, Starohorských či Kremnických vrchov vás jednoducho dostanú! Tak dupnite do pedálov a pripravte sa na nové cyklozážitky.

Bike región Stredné Slovensko predstavuje široké možnosti športového vyžitia. Ak vyhľadávate zdolávanie horských hrebeňov, vydajte sa smerom do NP Veľká Fatra – na Krížnu, do Kremnických vrchov alebo do nádherného prostredia Nízkych Tatier, na Donovaly.

Vlnité kopce s nespočetnými lesmi a lúkami, kde sa ti naskytnú miestami až idylické pohľady na pasúce sa ovce, nájdeš v okolí obcí Horné Pršany, Podkonice, Slovenská Ľupča, Poniky, Čerín, Vígľaš či Dobrá Niva.

Milovníci miernych planín, atmosféry vinohradníckych sadov a zabudnutých dediniek by mali zamieriť do okolia Krupiny, do regiónu Hont. Ponuka je pestrá a treba si len vybrať to svoje.

V Bike regióne Stredné Slovensko nájdete spolu až 250 km značených cyklotrás. Výhodou je možnosť stiahnutia cyklotrás do mobilu cez platformu OUTDOORACTIVE na portáli zahoramizadolami.sk alebo navigácie cez aplikáciu LOCUS MAP.

E-Bike región Stredné Slovensko

E-bike región Stredné Slovensko vznikol v spolupráci so spoločnosťou ebajk – Svet elektrobicyklov® a predstavuje unikátnu sieť nabíjacích bodov pre e-biky – ebajkconnect.

Táto sieť sa každoročne rozširuje a vytvára nové možnosti spoznávania regiónu stredného Slovenska. Body prepájajú tie najvýznamnejšie miesta, najkrajšie prírodné scenérie, informačné body, ubytovacie zariadenia a kultúrno-historické pamiatky, ktoré by si pri návšteve regiónu nemal vynechať.

S asistenciou elektrického pohonu sa ti budú kopcovité terény zdolávať jednoduchšie ako na bežnom horskom bicykli. Novinkou v roku 2021 bude aj spustenie online rezervačného systému e-bikov pre ubytovacie zariadenia. Vďaka nemu si požičiate e-bike z pohodlia hotela, pričom celý servis aj dovoz do ubytovacieho zariadenia budú zabezpečené.

Kde nájdete požičovne e-bikov?
  • Zvolen: ebajk – Svet elektrobicyklov
  • Banská Bystrica: požičovňa TIC Autobusová stanica
  • Slovenská Ľupča: požičovňa gula BIKES
  • Donovaly: PARK SNOW
  • Krupina: Bajkuj v Honte, n. o.

Singletraily

V blízkosti Banskej Bystrice sa nachádza Laskomerská dolina, kde vznikli na základe starých lesníckych chodníkov Laskomerské singletraily. Ponúkajú zmes rôzne náročného atraktívneho jazdenia na prírodných singletrailoch doplnených o umelo vytvorené prekážky, ako sú terénne vlny, klopené zákruty alebo skoky.

V súčasnosti sú vybudované 4 singletraily s celkovou dĺžkou asi 10 km. V nádhernej prírode Zvolenskej kotliny a Javoria nájdeš Zvolensko-Môťovské singletraily, kde si na viac ako 37 km zvážnic a trailov otestujete kondíciu, technické zručnosti a vášeň pre downhill.

Štartovacie body sú Hotel Tenis a Lunterov Ranč. Singletraily sú prepojené aj s bikeparkom Pustý hrad, ktorý predstavuje jedinečné trasy spájajúce Zvolen, Pustý hrad, Ostrú Lúku, Podzámčok a Dobrú Nivu. Ich celková dĺžka je až 50 km a v roku 2021 sa plánuje vyznačenie ďalších 15 km trás.

Cyklobus

Obľúbený Banskobystrický cyklobus má v regióne stredného Slovenska už dlhšiu tradíciu a premáva každoročne od mája do septembra.

Vedeli ste, že prepraví najviac návštevníkov zo všetkých cyklobusov na Slovensku? V roku 2021 sa môžete vyviezť do TOP lokalít v regióne: Donovaly, Šachtičky, Hrochoť-Kyslinky, sedlo Malý Šturec a Ľubietová-Strelníky.

Tipy na výlety a zážitky v regióne stredného Slovenska nájdete na www.centralslovakia.eu.

Všetky potrebné informácie o bike regióne a požičovniach e-bikov nájdete na weboch:

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Aktuality

18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

Včera 22:40 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Včera 18:18 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Včera 17:37 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu