Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Cyklistické gripy a omotávky ESI

Biker
Cyklistické gripy a omotávky ESI

Americká značka ESI GRIPS vyvíja a vyrába cyklistické gripy a omotávky na bicykle už viac než 20 rokov. Tieto originálne a špičkové gripy sú vyrobené zo 100 % silikónu a sú v súčasnosti najžiadanejšie a najpoužívanejšie gripy medzi špičkovými pretekármi a cyklistami na celom svete.

História vzniku

V roku 1991 začal Gary Stewart, zakladateľ značky ESI, vyvíjať produkt známy ako „Stabilizátor“, ktorý by napomáhal jazdcom s rýchlosťou a stabilitou v zákrutách pre horské bicykle. Počas jeho prototypov a navrhovania strávil Gary mnoho hodín na svojom bicykli, kde ho postupne limitovala bolesť v ramenách a rukách. Ako vynálezca a riešiteľ problémov sa rozhodol, že tento problém zmierni. Vyvinul perfektné držanie na horských bicykloch zo 100 % silikónu – ESI GRIPS.

Gary bol nadšený z materiálu, ktorý vydržal náročné teploty a podnebie, bol neporézny a extrémne tlmil nárazy. Jeho jednoduchý koncept začal byť veľmi rýchlo žiadaný medzi pretekármi a jazdcami na celom svete. V priebehu času boli vyvinuté aj gripy pre cestné bicykle a omotávky na riadidlá.

Prečo sú Esi gripy tak obľúbené?

Gripy ESI poskytujú skvelý úchop a tiež efektívne ovládanie bicykla. Boli navrhnuté tak, aby sa dosiahlo čo najvyššieho komfortu, ale zároveň čo najúčinnejšieho kontaktu s bicyklom.

Zároveň sú ergonomicky tvarované tak, aby dochádzalo k lepšiemu prekrveniu horných končatín a čo najmenšiemu tlaku na tkanivá a nervovú sústavu.

Pretože sú vyrobené zo 100 % silikónu, nebudú mäknúť, deformovať sa, drobiť sa a ani sa pretáčať. Sú neporézne a za mokra zostávajú trochu lepkavé. A ako bonus doplňujú design bicykla.

Rôzne varianty ESI Grips

Gripy Chunky vám poskytnú prirodzenú polohu držania a získate od nich neuveriteľnú kontrolu nad riadidlami a brzdami. Sú odolné proti UV žiareniu a vhodné do náročných podmienok aj každého počasia. Výborne sedia na riadidlách bez možnosti pretáčania a nemenia farbu ani tvar. Úchytky sú umývateľné a tlmia nárazy. K dispozícii sú v mnohých farebných prevedeniach.

Gripy Fit sú navrhnuté pre úplne prirodzenú polohu dlaní na riadidlách. Ich ergonomický tvar vyrovnáva tlak, ktorý vaše ruky vyvíjajú na riadidlá, a dramaticky zvyšujú istotu ovládania bicykla. Sú neporézne a za mokra zostávajú trochu lepkavé.

Gripy Plush sú najmäkšie a najhrubšie gripy pre väčšinu riadidiel. Silikónové gripy absorbujú vibrácie, vďaka tomu sa budete cítiť komfortne na krátkych aj dlhých vychádzkach.

Vysoko kvalitné silikónové omotávky Esi Wraps sú vďaka skvelým vlastnostiam materiálu veľmi pohodlné na dotyk. Unikátne na týchto omotávkach je to, že sú použiteľné z oboch strán a podľa sily utiahnutia nastavíte ich hrúbku. Na výber je celá paleta farieb. Ich použitie je na bicykli aj mimo neho nekonečné!

Ďalšie z doplnkov sú koncovky riadidiel, ktoré vďaka rôznym farebným verziám vytvoria super farebnú kombináciu a vyladia váš bicykel k dokonalosti.

ESI grips na bicykloch pretekárov

Medzi známych pretekárov, ktorí využívajú ESI gripy patrí Anne Terpstra, holandská MTB jazdkyňa a členka tímu Ghost Factory Racing Team. S gripami Esi jazdí aj český Ghost Team alebo kráľovná svetového snowboardcrossu Eva Samková. Markéta Peggy Marvanová je česká vytrvalostná „ultra“ cyklistka. ESI gripy a omotávky otestovala na najdlhších MTB pretekoch sveta American Trail Race a tiež na svojej aktuálnej výzve Korona Himaláje, kde zdoláva kopce v Alpách.

Čo hovorí na ESI grips Ján Hruška, manažér GHOST TEAM CZ?

Prvýkrát som ESI gripy dostal do ruky v roku 2008. Od tej doby viem čo chcem! Človeka spájajú s bicyklom štyri body a to pedále a gripy. Kombinácia dobrého úchopu a komfortu sa cení. Naviac sa ESI dajú vyladiť takmer ku každej farbe bicykla. V mojom tíme GHOST na nich frčíme všetci. Ako cestný cyklista oceňujem aj ESI omotávky, ktoré robia z môjho bicykla zase o niečo viac znesiteľnejšie mučidlo.

 Navštívte stránky ESI GRIPS a vylaďte si svoj bicykel do detailov.

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu