Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Autá

Test: Hyundai i30 Fastback N Line+ | Auto pre bikera

24 490
Biker
Test: Hyundai i30 Fastback N Line+ | Auto pre bikera
  • Cena od 13 690 €
  • Cena testovaného modelu 24 490 €

Hoci sme pôvodne mali dostať na test nový Tuscon, nakoniec sme si vyzdvihli i30 v tej krajšej z dvoch karosérií – vo verzii Fastback a rovno aj v športovej úprave N Line+.

Tá je vizuálne takmer na nerozoznanie od „plnohodnotného“ športového enka. To, čo kritizujú jeho majitelia, však môže byť pre všetkých ostatných výhodou.

A ak by ste mali obavy z dizajnovo krásnej, no často neprakticky zvažujúcej sa línie strechy, nemusíte. Aj náš 192 cm vysoký tester sa dokázal pohodlne posadiť „sám za seba“ na zadnom sedadle a hoci zostávajúceho miesta nad hlavou nebolo na rozdávanie, rozhodne sa ani nedotýkal (mimochodom, krásneho čierneho) stropu.

Skosený kufor však môže prísť do hry pri nakladaní biku. Nám sa ale dovnútra bez problémov podarilo dostať dvadsaťdeviatku so 760 mm rajdmi s odmontovaným predným kolesom.

A hoci išlo o ikscéčko v L, s trochou manévrovania by kufor mal zhltnúť prakticky akýkoľvek bike. Samozrejme, na trhu sú aj oveľa praktickejšie autá, no ak na traily väčšinou vyrážate sami, ani takáto dizajnovka nemusí byť úplne zlým nápadom.

Dynamika aj bez skutočného N

Hoci sa „160-koňovým“ výkonom nemôže rovnať modelu, na ktorý sa ponáša, rozhodne nejde o lenivé auto, zvlášť ak ho vytočíte do vyšších čísel otáčkomeru.

Pod kapotou inak len veľmi nenápadne faceliftovanej i30 je po novom mild hybridný pohon, vďaka ktorému má zároveň úctyhodnú spotrebu. V meste sa nám hýbala okolo 7 litrov a to sme benzínovú preplňovanú jedenapolku T-GDi rozhodne nešetrili, skôr naopak.

Jazdné vlastnosti sú perfektné s veľmi neutrálnym ovládaním a výborne vyladeným podvozkom, ktorý nevytrestá ani na 18-palcových diskoch.

Manuálna prevodovka má krátke a presné dráhy a dojem kazí jedine elektronická spojka, s ktorou je umenie pohnúť sa svižnejšie bez toho, aby auto cuklo, ako keby ste ledva vyšli z autoškoly. Naopak, pri jazde mestom v dopravnej špičke je jej ľahké stláčanie skôr benefitom.

Štýlový priestor

V znamení zbytočne nekomplikovaného sa nesie aj celý dizajn interiéru s pohodlnými športovými sedadlami a napriek veľkému, 10,25“ dotykovému displeju z palubovky našťastie nezmizli fyzické ovládače klímy.

Kvalita konštrukcie je celkovo na vysokej úrovni, nijako neprezrádza nižšiu cenu oproti západným značkám a aj tie plasty, ktoré nie sú mäkké, tak minimálne vyzerajú.

Jediným skutočným negatívom skoseného zadku je maličké zadné okno, ktoré pri pohľade do späťáka pôsobí skôr ako periskop. Celkovo však dostanete naozaj veľa auta za veľmi príjemnú cenu.

Faceliftovaná i30 ponúka perfektný kompromis medzi dynamikou a ekonómiou aj dizajnom a pohodlím. A ak nepotrebujete viac miesta, bez problémov poslúži aj ako auto pre bikera.

www.hyundai.sk

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu