Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Prejdite si tie najkrajšie cyklotrasy vo vašom kraji

Biker
Prejdite si tie najkrajšie cyklotrasy vo vašom kraji

V každom kraji sa nachádza skryté prírodné bohatstvo, preto vám predstavíme najkrajšie cyklotrasy v každom jednom z nich. Nezabudnite si do batohu pribaliť aj osviežujúci Birell, ktorý vám počas pauzy pomôže načerpať nové sily.

Terénny zážitok v bratislavských lesoch

Začneme v hlavnom meste, ktoré nad mestskou časťou Rača ukrýva trail Biely Kríž s dĺžkou necelých 5 km. Vedie takmer výlučne lesmi, je určený len bikerom a má tri časti rôznej náročnosti. Predpokladom sú aspoň základné skúsenosti s jazdou v teréne, prekážky sa dajú obísť či prejsť menšou rýchlosťou.

Malé Fínsko v Nitrianskom kraji

Na tejto ceste vhodnej pre zdatnejších cyklistov navštíviš hneď tri vodné nádrže. Začneš v Jacovciach a budeš pokračovať do obce Tesáre, kde nájdeš prvú priehradu. Po modrej trase sa dostaneš k Duchonke a trojicu uzatvorí vodná nádrž v Nemečkách s priezračnou vodou a sladkovodnými medúzami. Pokochať sa budeš môcť aj chránenou oblasťou Okšovské duby. Po ceste sa môžeš osviežiť svetlým Birellom s dokonalou chuťou piva, ktorý ti však nechá čistú hlavu.

Cykloturistika na hranici dvoch štátov v Trnavskom kraji

Nenáročná trasa, no dlhá až zhruba 40 km ťa po červenej značke prevedie nespútaným okolím rieky Morava a územím na hranici Slovenska a Českej republiky. Trasa sa začína pri Baťovom kanáli neďaleko Skalice. Budeš sa držať brehu Moravy, ktorá ťa dovedie až k dedinke Moravský Svätý Ján. Nezabudni sa pritom zastaviť pri obnovenom vojenskom bunkri neďaleko hraničného priechodu Moravský Sv. Ján Hohenau.

Krásy hradu Beckov v Trenčianskom kraji

Jednoduchý výlet po rovine je ideálnym zážitkom pre akúkoľvek partiu. Vytiahnite bicykle a vydajte sa okolo jazera Zelená voda až k impozantnej zrúcanine hradu Beckov. Výhľad na ňu si vychutnajte trebárs s Červeným pomarančom od Birellu, ktorý vám okrem osvieženia dodá vitamíny C, B5 a B6.

Modrá lagúna ukrytá v Štiavnických vrchoch v Banskobystrickom kraji

Nenechaj si ujsť tajchy s nádhernou tyrkysovou vodou v okolí Banskej Štiavnice. Vedú k nim cyklotrasy rôznej náročnosti, takže je z čoho vyberať. Medzi tajchy, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť, patria Klinger a Počúvadlianske, Vindšachtské, Evičkino alebo Richnavské jazero. Nie sú od seba príliš vzdialené, preto ich zvládneš aj viac v jeden deň.

Z kúpeľného mestečka do Súľovských skál v Žilinskom kraji

Krásna, no ozaj náročná trasa vedie z Rajeckých Teplíc do Súľova. Cestu začneš pri železničnej stanici Rajecké Teplice, pokračuješ smerom do obce Zbyňov a ďalej po zelenej až do Súľova, kde si môžeš pri vychladenej Citronáde oddýchnuť s očarujúcim výhľadom na Súľovské skaly. Ak ideš s priateľmi, nezabudni pribaliť osvieženie aj im. Vďaka novým príchutiam, ako napríklad Cola, Citronáda, Ľadový čaj s broskyňou alebo Baza, sa im určite trafíš do chuti. Dizajnové plechovky okrem toho vyzerajú skvelo na fotkách.

Po malebných planinách Slovenského krasu v Košickom kraji

Trasa, ktorá ťa prevedie očarujúcimi scenériami Slovenského krasu, sa začína na Jablonovskom sedle, odkiaľ pokračuje do obce Silica, kde sa ocitneš na Silickej planine. Ďalej budeš pokračovať do dediny Plešivec, kde sa dostaneš k druhej, Plešiveckej planine. Ako vrchol cesty môžeš navštíviť Gerlašskú skalu, z ktorej dovidíš až na Gerlachovský štít. Trasa je opäť náročnejšia, budeš potrebovať dobrú kondičku.

Cyklovýlet po najznámejších slovenských plesách v Prešovskom kraji

Cyklotrasa vedúca od Štrbského plesa oplýva jedinečnými scenériami a trúfnuť si na ňu môžu aj menej zdatní cyklisti. Po 2,5 km stúpania je prevažne rovná a prechádza obľúbenou Mengusovskou dolinou až ku krištáľovo čistej vode Popradského plesa.

Nezabúdajte na pitný režim

Či už sa rozhodneš pre jednoduchší alebo náročnejší výjazd, nezabúdaj na pravidelný príjem tekutín.  Ideálnym spoločníkom na cestách ti bude Birell, ktorý ťa osvieži a dodá potrebné vitamíny a minerály – ich doplnenie po športovaní rozhodne oceníš.

Osvieženie v podobe BIRELLÁD alebo neochuteného nealko piva si doprajte osamote, vo dvojici alebo ako partia. Birell je jediné nealkoholické pivo varené neprerušeným procesom, a to vďaka unikátnym pivným kvasinkám.

Obsahuje menej cukru, a tak predstavuje zlatú strednú cestu pre ľudí, ktorí majú radi šťavnaté osvieženie na prírodnej báze bez obsahu konzervantov, umelých sladidiel a farbív.

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu