Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tom Van Steenbergen nedoletel roadgap, pri páde si zlomil stehennú kosť, rebro a prepichol pľúca (+video)

Kanaďan je už našťastie z najhoršieho vonku.
Martin Sarvaš
 Tom Van Steenbergen nedoletel roadgap, pri páde si zlomil stehennú kosť, rebro a prepichol pľúca (+video)

Kanadský freerider Tom Van Steenbergen utrpel 13. novembra nepríjemný úraz pri pokuse o obrovský skok cez cestu. Skok však nedoletel, po dopade spadol a zlomil si stehennú kosť, rebro a prepichol pľúca.

Van Steenbergen je však už našťastie z najhoršieho vonku a začal už aj s rehabilitáciou: „Postupne začínam zaťažovať nohu, zdvíhať a ohýbať ju bez liekov  proti bolesti. Čoskoro som späť.“

Pád Toma Van Steenbergena:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tom van Steenbergen (@tvansteenbergen)

Kanaďan opísal, ako sa celá situácia odohrala: „V pondelok som chcel dať môj roadgap ešte predtým, ako začalo snežiť. Rozbeh aj dopad boli zmrznuté, ale pevné, tak som sa na to odhodlal.“

„Zlomil som si stehennú kosť, rebro a prepichol pľúca. Všetky tieto zranenia boli našťastie zvládnuteľné, ale boli tam isté komplikácie, ktoré spravili z prvých dvoch dní peklo.“

„Stratil som veľa krvi, ale teraz  som rád, že som  doma. Musím sa poďakovať Basovi van Steenbergenovi a Vaea Verbeeck, ktorí mi veľmi pomohli v tejto nepríjemnej situácii.“

Pri páde utrpel zlomeninu stehennej kosti, rebra a prepichnuté pľúca:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tom van Steenbergen (@tvansteenbergen)

Vaše komentáre

Aktuality

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

Zavrieť reklamu