Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Vďaka novej službe Bike storage si môžete na zimu pohodlne uskladniť svoj bicykel

Vaše bicykle nielenže uschovajú, ale aj umyjú a spravia servis.
Biker

V Bratislave pribudla nová služba, ktorá ponúka všetko, čo je potrebné na správne zazimovanie bicyklov.

Bike storage je prvá profesionálna úschovňa bicyklov s viacerými veľmi užitočnými doplnkovými službami, ktoré sme vyskúšali na vlastnej koži.

Napriek tomu, že nás ešte tento rok určite čaká pár pekných dní, rozhodol som sa cyklistickú sezónu ukončiť. Mám obavy, aby to zas nedopadlo tak, že budem mať ešte pred Vianocami bicykel na balkóne. Rozhodol som sa urobiť Vianoce svojmu bicyklu o niečo skôr.

Myslím si, že celoodpružený bike s karbónovým rámom, ktorý som počas celého roka využíval na pumpovanie endorfínu do žíl, si to určite zaslúži.

Správne zazimovanie – základ celoročnej údržby

Všetci vieme, že správne zazimovanie je dôležité. Ak vám má bicykel, a obzvlášť e-bike, vydržať čo najdlhšie, je správne zazimovanie jedným z najdôležitejších bodov celoročnej údržby. Hovorím si – vyskúšam to.

Už pri prvom telefonáte mi bolo jasné, že chlapci v Bike storage sú zorientovaní. Bolo cítiť, že zdieľame spoločnú vášeň.

Prvú vec, čo sme dohodli, bol odvoz bicykla. Trochu som sa obával, či to môj miláčik prežije bez ujmy, ale keď tvorili dvere na dodávke, boli mi jasné, že toto majú ošéfované.

Bicykle mali upevnené v samostatných stojanoch tak, že sa nedotýkali. Skvelý systém.

Hneď na úvod išiel môj bike do nerezového sprchového boxu, kde z neho zmyli celú cyklistickú sezónu. Netušil som, koľko bordelu z neho ešte vyjde. Čistučký bicykel si potom zobral mechanik na servisný stojan.

Premeral reťaz, brzdové kotúče a čo ja viem, čo ešte… Asi by som mal viac jazdiť, lebo nič nebolo treba meniť.

„Keď sa vonku na jar vyčasí, vy len vysadnete na pripravený bicykel a šliapnete do pedálov.“

Mechanik podoťahoval všetky skrutky momentovým kľúčom a naolejoval reťaz. Čo vám poviem, bike voňal ako nový, vyzeral ako nový, až som mal sto chutí sadnúť naň a prebehnúť ho v Karpatoch.

Na záver chlapci skontrolovali, či mám baterku nabitú na správnu skladovaciu kapacitu, a už sme išli s bikom od seba. Ešte sme si symbolicky zakývali, kým ho zamkli v stojane a prikryli návlekom.

Má skvelých susedov – zľava nejaké nadupané cestné Pinarello a sprava krásnu dámsku Electru. Bude mu tam dobre. Na začiatku som si všimol, že Bike storage je sledovaný kamerami, už viem prečo.

Jednoznačne dobrý deal

Rád by som na záver vypichol, že za toto všetko som v Bike storage neplatil. Pri cene jedno euríčko na deň je to, myslím, dobrý deal.

  • Doprava bicykla
  • Dôkladné umytie bicykla
  • Základný servis bicykla
  • Diagnostika bicykla
Koľko to stojí?

Ak si neželáte dopravu a servis, cena za uskladnenie bicykla bude 0,50 € / deň a táto cena platí aj pre uskladnenie skútrov.

Som presvedčený, že si táto nová služba nájde svoju klientelu. Nie je to len o tom, že vám doma v zime nebude bicykel zavadzať. Tým, že na konci sezóny zoberie váš bicykel do parády skúsený mechanik, predídete poškodeniu citlivých častí aj zdĺhavej jarnej oprave.

A keď sa vonku na jar vyčasí, vy len vysadnete na pripravený bicykel a šliapnete do pedálov. Nádhera!

Čitateľom Bikera sme ešte vybavili BONUS. Stačí, keď pri objednávke uvediete, že ste čitateľ Biker.sk, a dostanete parádne tričko zadarmo.

Viac informácií aj cenník nájdete na webe www.bikestorage.sk

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu