Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Na bicykli po Rakúsku: Ktoré cyklotrasy stoja za to?

Plánujete tento rok aktívnu dovolenku a nechcete stále chodiť na tie isté miesta? Skúste niektorú zo stoviek cyklotrás v nádhernej rakúskej prírode. Nájdete tu trasy pre rodiny s deťmi, skúsených cyklistov aj pre milovníkov horského terénu. Tak kam sa vybrať?
Biker
Na bicykli po Rakúsku: Ktoré cyklotrasy stoja za to?

Ísť na bike do Rakúska nie je nič zložité. Stačí si pozrieť trasy a vybrať si, ktorú zvolíte. Bude to tá jednoduchšia, na ktorej sa môžete kochať prírodou a zvoliť pomalšie tempo, alebo dáte prednosť adrenalínu a horskému terénu? Pokojne zoberte aj celú rodinku, v Dolnom Rakúsku sú perfektné tematické okruhy pre deti.

Než vyrazíte na cesty

Pred samotnou cestou je treba sa poriadne pripraviť. Premyslite si, či chcete absolvovať len krátky jednodenný výlet na bicykli alebo týždenný trip aj s prespaním. V takom prípade si musíte nájsť ubytovanie alebo si so sebou zbaliť stan a všetko potrebné.

Samozrejmosťou je aj poriadne vybavenie a oblečenie. A aj keď je Rakúsko hneď za hranicami a patrí do EU, tak sa nespoliehajte len na európsky zdravotný preukaz, ale uzatvorte si aj cestovné poistenie. V prípade úrazu tak máte finančnú istotu a nemusíte riešiť, či vám v danom zariadení platí vaša kartička poistenca.

Rovnako venujte starostlivosť aj bicyklu. Skontrolujte kolesá, ventily, pneumatiky, brzdy a prevody. Ideálne je nechať bicykel skontrolovať v servise, kde vám ho pripravia na cesty a poskytnú záruku, že je všetko tak, ako má byť.

Keď máte všetko zbalené, vodu a jedlo v batohu, je čas nasadnúť na bicykel a vyraziť. Kam?

Objavujte kultúru, kúpele a víno vo Viedenskom lese

Viedenský les je prekrásna oblasť, cyklisti si ju obľúbili najmä vďaka jednoduchému terénu, ktorý zvládnu aj deti a výnimočnú atmosféru. Oblasť Thermenregion v meste Baden je pre výlet na bikeoch ako stvorená.

Po celodennom šliapaní do pedálov si oddýchnite v kúpeľoch alebo v niektorej z vínnych viech. Navštíviť môžete aj kláštor Heiligenkreuz alebo zámok Laxenburg.

Dunajská cyklotrasa v Hornom Rakúsku

Unikátna Dunajská slučka je jedným z lákadiel, ktoré práve na cyklotrasu okolo Dunaja láka cyklistov zo širokého okolia. Trasa vedie od bavorského Donaeschingene, kde je symbolický prameň Dunaja, až k rumunskému Tulcea, kde rieka ústi do Čierneho mora.

Najznámejší je ale úsek z Passau do Budapešti. Svoju popularitu si táto cyklotrasa získala najmä vďaka nenáročnosti. Pokojne sa sem vyberte len na predĺžený víkend, vyrazte z Linzu cez Schlögen a obdivujte prírodné scenérie, ktoré vytvára Dunaj.

Zážitok z tunelovej cyklotrasy

Že vám znie prechádzka temným tunelom zvláštne? V Rakúsku ale ide o populárnu cyklotrasu, ktorá prechádza tromi tunelmi – Prinztaltunnel, Moosbach Tunnel a Dickenauer Tunnel. V lete je tu veľmi príjemne a na konci cesty vás čaká zaslúžený odpočinok v bio-kúpalisku.

Sen každého cyklistu v regióne Waldviertel

Táto cyklotrasa patrí medzi diaľkové, má viac ako 400 km a vedie pozdĺž troch riek – Kamp, Dyje a Morava. Na svoje si tu prídu milovníci horského terénu aj pôžitkársky cyklisti. Natrafíte tu na nedotknutú prírodu aj množstvo kultúrnych pamiatok.

Ak sa vám nechce ísť celú trasu na bicykli, môžete využiť možnosť prejsť pár etáp vlakom Reblaus Express prechádzajúcim cez dlhšie úseky trasy. Ak si ale trúfate na celých 445 km, vyhraďte si aspoň 5 dní, ideálne ale viac, aby ste si mohli robiť zastávky v mestečkách a okolí a navštíviť pamiatky či hostince.

Vaše komentáre

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu