Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Virtuálneho DHL Sereďmaratónu sa zúčastnilo takmer 200 ľudí (výsledky)

Biker
Virtuálneho DHL Sereďmaratónu sa zúčastnilo takmer 200 ľudí (výsledky)

V článku sa dočítate:

  • Koľko ľudí sa zapojilo do Virtual ride?
  • Kto vyhral TOP 3 a kto vyhral v tombole?
  • Bude Virtual ride aj o rok?

Začiatkom marca sa dostali organizátori pred neľahkú (svetovú) prekážku, ktorá zastavila nielen všetky športové podujatia, ale doslova aj život vo svete. Pandémia COVID-19 dala na výber organizátorom DHL Sereďmaratónu 2 možnosti:

  1. zrušenie pretekov,
  2. alebo nájdenie nového termínu, či ponúknutie inej alternatívy.

Keďže tím organizátorov tvoria mladí ľudia plní elánu, vybrali sa druhou cestou. Náročnejšou. Jesenné víkendové termíny už boli obsadené stálymi podujatiami a organizátori nechceli vykrádať cyklistov iným organizátorom. Taktiež nebol v pláne robiť virtuálny závod spred TV, či počítačov, ako to v tom čase začínalo. Proti chorobám je najlepší liek čerstvý vzduch, príroda a športová aktivita. Pretekov bolo veľmi málo a preto našli dieru na trhu VIRTUAL RIDE – pretekanie počas pandémie fyzicky na skutočnom asfalte, byť za to odmenený balíčkom vecných cien a možnosťou vyhrať niečo pekné v tombole.

Partneri podujatia

Druhou neľahkou úlohou bolo predstaviť myšlienku spoločnostiam, ktorým sa musí myšlienka páčiť, aby vás v tom podporili. V tomto prípade mali trochu šťastie, keďže partneri poznajú prácu organizátorov a tiež radi podporia inovatívne nápady. Dokonca sa pridali aj noví partneri. Veríme, že táto spolupráca bude pokračovať aj na klasickom DHL Sereďmaratóne o rok.

„Odhadnúť počet cyklistov je veľmi ťažké, keď robíte niečo prvý krát. Dôležitým kritériom je motivácia a odmena.“
Počet účastníkov

Odhadnúť počet cyklistov je veľmi ťažké, keď robíte niečo prvý krát. Dôležitým kritériom je motivácia a odmena. Tieto dve kritériá zrejme zaúradovali, keďže plánovaný počet účastníkov 100 sa takmer zdvojnásobil. Počet registrácii sa zastavil na čísle 195 z čoho mali organizátori obrovskú radosť. Je super, keď dáte do niečoho maximum a vidíte, že sa prognózy napĺňajú, dokonca výrazne prekračujú očakávania.

Balíčky

Každý, kto sa zaregistroval a uhradil štartovné (min 10€) dostal za odmenu balíček priamo domov. Zo štartovného sa použila časť financií na pokrytie nákladov, ktoré už vznikli s plánovaným pretekmi a časť na ceny v tombole a štartovací balíček. Pokiaľ niekomu balíček stále neprišiel, dajte nám vedieť.

Najrýchlejší boli…

Vyhodnotenie sa oficiálne nerobilo, keďže sa jazdilo celý mesiac a cyklisti mali rôzne podmienky. Každý účastník poslal údaje o svojom výjazde, prípadne mohol doložiť aj fotografiu.

Jazdilo sa na 2 okruhoch. Najrýchlejšími boli:

Piešťanský okruh 42km

ženy:

1/ANTLOVÁ Eva

2/BEŇAČKOVÁ Janka

3/SAMEKOVÁ Simona

muži:

1/ANDEL Matúš

2/ŠOPOŇ Vladimír

3/KUČERKA Martin

Sereďský okruh 67km

ženy:

1/ALAINE Eva

muži:

1/PEKARÍK Filip

2/VRBJÁR Martin

3/ANDEL Matúš

Komplenté výsledky je možné pozrieť cez tento link.

Ceny v tombole + výherné čísla

Do tomboly sa celkovo nazbieralo až 35 cien. Boli medzi nimi rotopéd od Prokiho, bikefitting a poukážky na nákup v MTBIKER shope, palivové karty na pohonné hmoty od Olivy, paplóny, či vankúše od Vabalu, cyklistické doplnky a výbava od Dolomity bike a Cyklocentrum plus, sladkosti od Sedity, darčekové koše plné výrobkov od Mecomu, pitný režim podľa vlastného výberu od Lucky, šampanské a poháre od Huberta a zopár ďalších cien od organizátora.

Hlavná cena čakala na šťastlivca, ktorý si užije 3 dni v luxusnom 4* hoteli v Piešťanoch Hotel Park Avenue, kde si okrem chutných raňajok a 3chodovej večere môže dopriať aj relax v podobe wellnessu, či kvalitného vínka.

Vyhrali ste?

Pokiaľ neviete, či ste vyhrali, pozrite si video zo žrebovania. Rovnako si môžete skontrolovať svoje číslo – ktoré ste dostali pri registrácii aj v maily – pri cenách nižšie. Druhá alternatíva je však menej napínavá.

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu