Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Česká rýchlokorčuliarka suverénne vyhrala 117 km dlhý MTB maratón: Bol to hardcore, snáď sa dožijem zajtrajška

Martina Sáblíková štartovala na cyklistických pretekoch po štyroch rokoch.
Martin Sarvaš

Martina Sáblíková suverénne vyhrala 117 km dlhý MTB maratón Drásal. Sáblíková však nie je cyklistka, ale rýchlokorčuliarka, konkrétne je trojnásobnou olympijskou šampiónkou v rýchlokorčuľovaní.

Češka štartovala na cyklistických pretekoch po štvorročnej pauze a 117 km dlhú trať s takmer štvorkilometrovým prevýšením zdolala za šesť hodín a 37 minút.

„Bol to hardcore. Ale som v cieli a dúfam, že sa dožijem zajtrajška,“ cituje slová 33-ročnej Sáblíkovej po príjazde do cieľa portál idnes.cz.

Sáblíková vyhrala s náskokom necelých 16 minút pred druhou Kateřinou Drhovou z tímu Česká spořitelna Accolade. Tretia skončila Nikola Zdráhalová so stratou cez 25 minút.

„Vedela som, že to bude veľmi bolieť, a to sa mi potvrdilo. Nechcela som to prepísknuť, ale sa mi úplne nepodarilo. Od šesťdesiateho do sedemdesiateho som počítala každý meter.“

„Mala som asi tri krízy, ale vždy mi pomohla občerstvovačka. Všetci boli dobrí, pchali mi plné vrecká jedla. Ak som mala sily, usmiala sa a poďakovala,“ opisuje preteky česká rýchlokorčuliarka.“

„Mám celkom rada výzvy. Som rada, že som to odjazdila. Zajtra mierime na sústredení na Slovensko a netuším, ako budem použiteľná. Viem, že budem trpieť. Ale bolo to fajn a neľutujem, že som sa prihlásila.“

„Neviem, či by som išla znovu, za rok si to rozmyslíme,“ odpovedala Sáblíková na otázku, či sa vráti k cyklistike.

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu