Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Kenzel 2020: MTB novinky

Najzásadnejšou zmenou v novej kolekcii sú dámske bicykle, ktoré majú úplne nové rámy s úhľadnejším dizajnom rúrok a lepšou geometriou.
Biker

Kenzel má v ponuke modelov 2020 široké spektrum horských bicyklov pre začiatočníkov i pokročilejších cyklistov. Najzásadnejšou zmenou v novej kolekcii sú dámske bicykle, ktoré majú úplne nové rámy s úhľadnejším dizajnom rúrok a lepšou geometriou.

Pánske modely Q (KJU:) sú dostupné na 29- aj 27,5-palcových kolesách a podľa osadenia komponentov sú rozdelené na Q PRO, Q900, Q700, Q500, Q300 a Q100. Pri veľkosti kolies 29″ pridal vlani Kenzel veľkosť rámu 15″ a 23″, takže by mali uspokojiť aj veľmi nízkych či vysokých ľudí.

Dvadsaťdeviatky sú síce o niečo menej hravejšie a menej obratné ako menšie kolesá, ale zato v náročnejšom teréne majú vyššiu trakciu a priechodnosť terénom, z čoho vyplýva aj väčšie pohodlie pri jazde po nerovnostiach.

Najväčšou zmenou oproti minulej sezóne je už spomínaný nový rám dámskych horských modelov Q. Vychádza z pánskeho modelu, no má upravenú a zníženú vrchnú trubku pre lepšie vysadanie či zosadanie z bicykla, kónickú hlavovú trubku, dolná trubka predného trojuholníka je masívna a je vyrobený z trojnásobne stenčovaného hliníka.

Doposiaľ boli dostupné dámske modely iba na 27,5-palcových kolesách, ale pre 2020 pribudla aj možnosť na 29-palcových kolesách. Úrovňami výbavy sú dostupné tri verzie Q500, Q300 a Q100, pričom komponentmi sa zhodujú s menovcami z pánskej kolekcie Q.

V pánskej horskej kolekcii pribudol model Q PRO v najvyššej výbave. Na hliníkovom ráme je osadená vidlica SR Suntour Raidon, radenie zabezpečuje Shimano SLX s dvomi prevodníkmi vpredu (36/26T) a 11-prevodovou kazetou (11-42T). Brzdy sú hydraulické a tiež od Shimana, no model Acera BL-MT401.

O level nižší model Q900 má vidlicu Suntour XCR Air LO-R, pohon Shimano Deore s dvojprevodníkom a 10-rýchlostnou kazetou (11-36T) s prehadzovačom SLX a kotúčové hydraulické brzdy Shimano Acera BL-MT401. Q700 má vidlicu Suntour XCR Air LO-R, radenie Shimano Deore SL-M6000 s 2-prevodníkom, 10-rýchlostnou kazetou a prehadzovačom Deore.

Q500 má rovnakú vidlicu ako vyššie modely, o pohon Shimano Altus s prehadzovačom Deore, dvomi prevodmi vpredu a deviatimi vzadu. Q300 má vidlicu Suntour XCR-32 LO, radenie Shimano Altus 3×9 s prehadzovačkou Alivio a brzdami Altus.

Najnižší horský model Q100 má vidlicu Suntour XCT HLO, pohon Shimano Altus s prehadzovačom Acera, trojprevodníkom a osemrýchlostnou kazetou. Dva najvyššie modely majú náboje od Shimana a zvyšné majú náboje Formula. Špecifikácie dámskych horských modelov Q sa zhodujú s rovnomennými modelmi pánskych bicyklov.

Okrem pánskych a dámskych horských bicyklov Q (KJU:) má Kenzel v ponuke 2020 aj ďalšie modely – Shade s 26-, 27,5- aj 29-palcovými kolesami a Roxis, Avox, Prime, Axel a Compact na 26-palcových kolesách v mnohých komponentových i farebných vyhotoveniach.

Viac informácií na webe www.kenzel.sk

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu