Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Víkend horskej cyklistiky v Drozdove

Na pretekoch v Drozdove pribudne disciplína short track XCC UCI C3 pre elitné aj mládežnícke kategórie.
Biker

V SKI centre Drozdovo sa už po piaty krát stretnú horskí cyklisti tento rok na druhom a treťom kole Slovenského Pohára MTB XCC UCI C3 and XCO UCI kategórie C1. Preteky horských cyklistov v Drozdove si našli v kalendári UCI a Slovenského zväzu cyklistiky pevné miesto a celoročne udržiavanou traťou v lyžiarskom stredisku patria k najkvalitnejším na Slovensku.

Cieľom členov Športového Klubu Topoľčianky ktorý je hlavným organizátorom pretekov v Drozdove je neustále zvyšovať kvalitu pretekov a preto tento rok sme využili predĺžený víkend a od piatka 8. mája do nedele 10. mája sme zorganizovali predĺžený víkend horskej cyklistiky.

V porovnaní s minulým rokom kedy na XCO UCI C1 kategórii v elitných kategóriách zápolili národní majstri zo Srbska, Maďarska, Slovenska, olympijský víťaz a majster sveta, nebolo pre nás jednoduché ponúknuť tento rok niečo zaujímavejšie čo by prilákalo ešte viac pretekárov z rôznych krajín.

Rozhodli sme sa že do programu zaradíme v prvý deň piatok 8. mája takzvaný short-track teda XCC UCI C3 pre elitné kategórie a pre mládežnícke kategórie to bude druhé kolo slovenského pohára v horskej cyklistike.

Bude sa súťažiť na krátkych okruhoch kde pretekári budú viac na očiach a tým by mali ponúknuť atraktívnejšie preteky pre divákov. V piatok sa začína už o 10:00 zápolením najmladšej mini kategórie a končí kategóriou elite so štartom o 16:00.

Na druhý deň v sobotu 9. mája sa uskutoční tretie kolo Slovenského Pohára v XCO pre mládež a masters kategórie. S technickými disciplínami začnú mladší žiaci o 11:00 na ihrisku vedľa hlavnej budovy penziónu v Drozdove a posledný štart starších žiakov je naplánovaný na 16:00.

V permanencii budú všetky kategórie od najmladších Mini-kov. Pripravené sú tri okruhy od malého cca 950 metrového cez stredný až bo veľký okruh s dĺžkou viac než 4,5 km a prevýšením 195 metrov. Samozrejme aj tento rok pribudli na trati nové technické časti ktoré veríme zatraktívnia zápolenia našich pretekárov.

V tretí deň, nedeľu 10. mája privítame na trati Elite ženy, mužov a samozrejme juniorky a juniorov. Bude to vyvrcholenie trojdňového podujatia. A ako minulý rok veríme, že atraktívna skladba štartovej listiny priláka aj divákov, ktorí podporia svojich favoritov v zápolení.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu