Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Juraj Sagan po tretíkrát vyhral majstrovstvá Slovenska v cestnej cyklistike, za ním skončili Baška a Tybor

Peter Sagan skončil na štvrtom mieste. Český titul si získal František Sisr.
Martin Sarvaš

https://www.instagram.com/p/BzWBvz5oWQ_/

Juraj Sagan sa stal po tretíkrát cyklistickým majstrom Slovenska (2016, 2017, 2019).

Peter Sagan rozbehol šprint Erikovi Baškovi, ktorý skončil na druhom mieste. Peter Sagan o medailu nešprintoval, skončil na 4. mieste a pred ním sa umiestnil Patrik Tybor, ktorý získal bronz.

„Nemyslím si, že bude problém v rodine, ešte mu zostáva byť majstrom sveta,“ žartoval Juraj Sagan o bratovi, ktorý síce skončil tesne za pódiovými priečkami, no ani on nebanoval príchod do Trnavy: „Ja som veľmi spokojný, pretože vyhral Sagan. Myslím si, že máme v rodine čo oslavovať. Celkovo v Trnave bolo super, som milo prekvapený, koľko prišlo ľudí a vyšlo aj počasie.“

„Som rád, že môj brat vyhral slovenský šampionát a teraz mu hrdo odovzdám náš národný dres. Chcel by som sa tiež poďakovať tisíckam fanúšikom, ktorí nám na trase fandili, pretekanie na Slovensku má vždy tento zvláštny pocit. Teraz sa začína dôležitý a ťažký mesiac, keďže v sobotu sa už začína Tour de France,“ napísal Peter Sagan.

Peter Sagan štartuje 6. júla na Tour de France, kde bude mať po dlhšej dobe v úvode oblečený tímový dres Bora-Hansgrohe a nie dres majstra Slovenska či sveta.

Výsledky pretekov kategórie elite (MSR):

1. Juraj Sagan (Bora-Hansgrohe)
2. Erik Baška (Bora-Hansgrohe)
3. Patrik Tybor (Dukla Banská Bystrica)

4. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)

Výsledky pretekov kategórie elite (MČR):

1. František Sisr (Elkov-Author)
2. Petr Vakoč (Deceuninck-Quick Step)
3. Michal Schlegel (Elkov-Author)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu