Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový Trek Madone SLR 6 Disc Speed má odnímateľné aero riadidlá (detaily, špecifikácia, cena, foto)

Trek predstavil úplne nový Madone Disc Speed, ktorý má byť vďaka odnímateľným aero riadidlám ideálnou voľbou pre triatlonistov.
Martin Sarvaš
Nový Trek Madone SLR 6 Disc Speed má odnímateľné aero riadidlá (detaily, špecifikácia, cena, foto)

Trek predstavil úplne nový bicykel Madone SLR 6 Disc Speed, ktorý je ako prvý z tejto rady osadený integrovanými a odnímateľnými aerodynamickými riadidlami. Poskytuje ideálne aerodynamické nastavenie pre občasné triatlonistov a pre tých, ktorí trénujú a pretekajú na rovnakom bicykli, najmä v kopcovitom teréne s veľa zákrutami.

Nový Madone je vybavený novým čelným panelom predstavca, ktorý zjednodušuje montáž a demontáž aerodynamických riadidiel. Mono nástavec riadidiel Speed Concept sa uchytáva na čelný panel predstavca dvoma skrutkami, takže jeho montáž či demontáž zaberie len tridsať sekúnd.

„Madone Speed ponúka špičkovú rýchlosť a ovládateľnosť modelov Madone SLR. Je však univerzálnejší,“ povedal riaditeľ úseku cestných výrobkov Treku Jordan Roessingh. „Možno na ňom trénovať v skupine bez aerodynamických riadidiel, ktoré sa potom dajú ľahko pripevniť v deň pretekov. Ide o najlepšie riešenie pre väčšinu jazdcov, ktorí jazdia triatlon či časovky.“

Nový Madone SLR 6 Disc Speed je osadený rovnakým rámom ako modely Madone SLR. Je zhotovený z najľahšieho karbónu OCLV radu 700 značky Trek a má nastaviteľný prvok IsoSpeed na hornej trubke, ktorý umožňuje jazdcom nastaviť pružnosť rámu podľa vlastných predstáv.

Madone SLR 6 Disc Speed je vybavený pohonom 2×11 Shimano, karbónovými kolesami BONTRAGER Aeolus Pre 5 a kotúčovými brzdami s úchytom Flat Mount. K dispozícii je okamžite na stránke trekbikes.com a v globálnej sieti predajcov značky Trek.

Nový čelný panel predstavca a mono nástavec Speed Concept na riadidlá sú k dispozícii na sekundárnom trhu a možno ich použiť na všetkých modeloch 2019 a novších modeloch Madone SLR. Aerodynamické nastavenie Madone Speed je tiež možnosťou v rámci Project One, programu kolies šitých na mieru značky Trek, kde si jazdci môžu zvoliť aerodynamické príslušenstva pri všetkých modeloch Madone SLR.

Špecifikácia a cena
  • Rám: Karbón OCLV rady 700, profil rúrky KVF (Kammtail Virtual Foil), nastaviteľný IsoSpeed na hornej rámovej trubke, skryté vedenie káblov, centrálne ovládanie, mikronastaviteľný sedlový nadstavec, pohodlné umiestnenie fľaše na vodu, držiak reťaze 3S Aero, kompatibilný s technológiou DuoTrap S, kotúč s úchytom Flat Mount, pevná os 142 x 12 mm.
  • Vidlica: Celokarbonová, Madone, KVF, kónický karbónový stĺpik, skryté vedenie laniek, kotúč s úchytom Flat Mount, karbónové pätky, pevná os 12 x 100 mm.
  • Predné koleso: BONTRAGER Aeolus Pre 5, karbón OCLV, možnosť použitia bezdušových plášťov, šírka ráfika 19.5 mm, výška ráfika 50 mm, pevná osa 100 x 12.
  • Zadné koleso: BONTRAGER Aeolus Pre 5, karbón OCLV, možnosť použitia bezdušových plášťov, šírka ráfika 19.5 mm, výška ráfika 50 mm, orech Freehub Shimano 11-speed, pevná os 142 x 12.
  • Plášte: Bontrager R3 Hard-Case Lite, aramidová pätka, 120 tpi, 700x25c
  • Radenie: Kompletná sada Shimano Ultegra R8020, 11-speed
  • Reťaz: Shimano Ultegra HG701
  • Sedlo: Bontrager Montrose Elite, titánové ližiny, šířka 138 mm.
  • Sedlovka: Madone aero karbónový sedlový nadstavec, integrovaný úchyt na svetlo, offset 25 mm, dĺžka 160 mm (krátky).
  • Riadidlá:  Trek Madone aero VR-CF, karbon OCLV, skryté vedenie laniek, dosah 93 mm, oblúk 123 mm, šírka 40/42/44 cm.
  • Omotávka: Bontrager Supertack Perf
  • Predstavec: Trek Madone aero, skryté vedenie laniek, 7 stupňov, dĺžka 90/100/110 mm.
  • Hmotnosť: veľ. 56 – 8.72 kg
  • Limit hmotnosti: Bicykel má maximálny celkový hmotnostný limit (kombinovaná hmotnosť bicykla, jazdca a nákladu) – 125 kg
  • Cena:  6 249 eur
Fotogaléria

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu