Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Doplnky

Test: Ruksak ION Transom 16

Ion Transom je ruksak s užitočnými prvkami, výborne organizovanými priestormi a výbornou ventiláciou.
Hodnotenie: 3/5
169,95
Biker
Test: Ruksak ION Transom 16

Verdikt: Dobre navrhnutý a kvalitne spracovaný ruksak pre nespotený a dobre odvetraný chrbát, no nie je z tých najľahších.

Plusy: Dobrý systém ventilácie, mnoho užitočne organizovaných priehradok, je stabilný a bezpečne za jazdy drží na mieste.

Mínusy: Váha navyše a tuhosť v porovnaní s inými ruksakmi. Nešikovné prepínanie medzi módmi.

Kúpte ak: Ak chcete dobre odvetraný ruksak pre horskú cyklistiku.

Zo zástupu ďalších produktov však vystupuje vďaka systému Air_Condition, vďaka ktorému môžete prepínať medzi módmi pre výstup a zjazd.

Plastové klzáky na brušnom popruhu dovoľujú odtlačiť ruksak od chrbta a udržia ho odsadený, aby sa mohlo teplo a vlhkosť na chrbte efektívne odparovať. Pred začiatkom akčnej jazdy, respektíve zjazdu stačí uvoľniť pracky, ruksak zase zapadne na svoje miesto a tesne obopne váš chrbát.

V praxi tento systém naozaj plní sľúbenú úlohu a môj spodný chrbát zostával suchý, ale veľký a tvrdý pás a platformy na lopatkách sa stále nalepujú a prehrievajú.

Prepínanie medzi módmi mi prišlo trochu zložité počas jazdy. 16 litrový objem ruksaku je dostatočný na celodenné výlety, kedy potrebujete byť pripravený na zmeny počasia aj technické problémy. Obzvlášť na pre náradie je tu výborný vyberateľný rukávec.

O dostatočnú hydratáciu sa postará miesto, ktoré pojme až trojlitrový mech na vodu. Napriek poriadnej váhe ruksaku 1560g je pohodlný a drží na svojom mieste aj pri dynamickej jazde. Popruhy ponúkajú široké možnosti nastavenia pre každú postavu.

Hoci samotná látka ruksaku je dosť odolná a voduodpudivá, ION k nemu priladá aj nepremokavý obal do dažďa.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu