Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Santa Cruz predstavuje nové enduro Megatower s 29-palcovými kolesami (detaily, ceny, fotogaléria)

Tomuto bicyklu by sa však hodilo skôr meno Megabronson.
Martin Sarvaš
Santa Cruz predstavuje nové enduro Megatower s 29-palcovými kolesami (detaily, ceny, fotogaléria)
Santa Cruz predstavuje nový model enduro bicykla Megatower. Má 160mm zdvih vpredu aj vzadu, 29-palcové kolesá a rovnaký systém pruženia, ako má Bronson, no má iba karbónový rám a hliníková verzia dostupná nie je.

Aj keď meno Megatower naznačuje, že ide o zväčšenú verziu 29-palcovej 150-tky Santa Cruz Hightower LT, ide skôr o Bronson s veľkými kolesami. Predošlé verzie modelu Hightower využívali systém pruženia, ako má aj 5010 a nový Megatower využíva najnovší vývoj a technológie, ktoré sú už na najnovších modeloch Bronson, Nomad a V10.

Detaily Santa Cruz Megatower
  • Veľkosť kolies: 29″
  • Materiál rámu: karbón
  • Zdvih: 160mm
  • Hlavový uhol: 65° alebo 64.7°
  • Dĺžka zadnej stavby: 435mm alebo 445mm
  • Stredové zloženie: závitové
  • Zadný náboj: 12 x 148mm
  • Offset vidlice: 44mm
  • Možnosť pružinového / vzduchového tlmiča 230 x 57.5mm
  • Veľkosti: S-XXL
  • Váha: 14kg

Rám

Vzhľad karbónového rámu veľmi blízko pripomína Bronson s 27,5″ kolesami, ale má väčšie kolesá, o 10mm viac zdvihu a zadná stavba je dlhšia – 435 alebo 445 mm, v závislosti od nastavenia flipchipu.

Zmena geometrie flipchipom si však u Megatoweru vyžaduje výmenu brzdového adaptéru a inštaláciu inej pätky. Zmenu geometrie si teda treba naplánovať vopred, pretože robiť takéto zmeny počas jazdy by asi nebolo veľmi pohodlné.

Na Megatoweri je tiež možné nastaviť dve polohy tlmiča a zmeny tohto nastavenia položia hlavový uhol o 0,3° znížia stred o 3 mm. S týmto (nižším) nastavením má bicykel viac progresívnu krivku tlmenia. Do rámu Megatoweru je tiež možné umiestniť pružinový tlmič.

Na spodnej časti dolnej rámovej trubky je malý chránič, na ochranu rámu pri prevoze na korbe auta, ďalší chránič je pod stredovým zložením a pri tlmiči je aj malý blatník na ochranu pred blatom. Na zadnej stavbe je pod reťazou chránič pred poškodením rámu i pred hlukom z nárazov reťaze o rám. Držiak na fľašu je umiestnený klasicky vo vnútri rámu na spodnej rámovej trubke.

Ceny

Megatower R / Carbon C – 4 799€

Megatower S / Carbon C – 5 699€

Megatower X01 / Carbon CC – 7 499€

Megatower XTR Reserve / Carbon CC – 10 099€

Megatower XX1 AXS Reserve / Carbon CC – 11 099€

Rám / Carbon CC – 3 499€

Na modeloch S a X01 je možné pridať kolesá Reserve a pružinový tlmič. Na modeloch XTR a XX1 je možné pridať pružinový tlmič, kolesá Reserve sú v základnej výbave. Ceny pri úpravách výbavy sa menia.

Špecifikácie

Pre zväčšenie kliknite na obrázok

Geometria

Pre zväčšenie kliknite na obrázok

Fotogaléria

Viac informácií: www.santacruzbicycles.com/en-US/megatower

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu