Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Test: Chrániče kolien Scott Mission

Ľahké a pohodlné, no nie veľmi odolné.
Hodnotenie: 3/5
64
Biker
Test: Chrániče kolien Scott Mission

Verdikt: Ľahké a pohodlné chrániče pre trail jazdenie, no ochranná výplň by mohla držať na svojom mieste lepšie.

Plusy: Ľahké a pohodlné, dobre sa prispôsobujú pohybu pri šliapaní.

Mínusy: Samotný materiál chrániču by mohlo na kolene držať tesnejšie, farba a dizajn je dosť svojský.

Mission chrániče od Scottu sú špecifické pre každú stranu (pravé a ľavé), sú jedny z najľahších a sú veľmi pohodlné. To má za následok hlavne elastická sieťovina obopínajúca vašu nohu, ktorá odvetráva pot a teplo, keď sa pri šliapaní zahrejete.

Penová výplň EVA sa tiež dostatočne formuje okolo tvarov nohy a skrýva dostatočnú plochu okolo kolenného kĺbu, rozhodne však nie v takej miere ako väčšie chrániče od Scottu, Grenade EVO.

Pre bežné vychádzky Mission teda poskytnú požadovanú ochranu, no ak jazdíte radi na hrane v extrémnejšom teréne, vyberte si radšej niečo iné.

Vrch aj spodok chrániča sa spolieha na to, že ho na nohe udrží iba natiahnutie materiálu a nemá žiadne popruhy a suché zipsy. Okraje sú oblepené silikónom, ktorý napomáha udržať chránič na svojom mieste. Nohu pevne obopínajú, no neškrtia a nie sú nepohodlné. Osobne som nemal problém s tým, že by mi chrániče Mission padali dolu.

Hoci celkove chránič na nohe necestuje, okolo samotného kolena je voľný. Elastický “rukáv” mu dovoľuje sa stáčať sa až do takej miery, že odhalí bočnú časť kolena. Predná časť však našťastie vždy zostala chránená. Čo sa komfortu týka, nemáme čo kritizovať, no vzhľadom si už nie sme tak istý.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu