Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kolesá

Test: Kolesá DT Swiss XRC 1200 SPLINE 30

Karbónové kolesá pre XC aj trailové jazdenie.
Hodnotenie: 4.5/5
2 100
Biker
Test: Kolesá DT Swiss XRC 1200 SPLINE 30

Verdikt: Super presné, vojdu sa do nich široké plášte a sú dosť rýchle na to, aby sa umiestnili na pódiu svetového poháru XC.

Plusy: Citlivo reagujúce, tuhé, ľahké, kompatibilné s veľkými plášťami, na karbónové kolesá rozumne nacenené.

Mínusy: Pocitovo viac ostré ako pohodlné.

Kúpte ak: Chcete ľahké a presné 29 palcové kolesá pre väčšie plášte.

Najnovšia súprava kolies XRC 1200 od DT Swiss je mierená pre XC pretekárov no šírka ich ráfov ich robí dobou voľbou aj ako ultra rýchlu variantu na trialové jazdenie.

S vnútornou šírkou 29.5mm poskytujú dostatočnú oporu plášťom so šírkou 2.2” až 2.6” a aj pri nižších tlakoch. Naše skúsenosti s kolesami DT Swiss naznačujú, že znesú tvrdé zaobchádzanie a nemal som s nimi počas testu žiadne problémy.

Váha 1,560g (720g predné, 840g zadné) je na 29” kolesá veľmi nízka, obzvlášť pri tom, aké rozsiahle majú schopnosti. Straight pull špajdle sú zachytené v nízkoprofilových Spline nábojoch pre vynikajúcu tuhosť. Tuhosť pri akcelerácii a brzdení sú rovnako pôsobivé a 10° záber voľnobežky vám dovolí vystreliť vpred po každej zákrute.

Extra šírka ráfu a jeho rovné “hookless” steny bez lemu výborne tesnia bezdušové plášte, a tak je možno nižším tlakom kompenzovať ich tuhosť ako náhradu strateného komfortu. Nie sú tak brutálne tuhé ako niektoré iné karbónové kolesá, no sú rozhodne ostrejšie ako ich hliníkový súrodenec DT XM 1501.

Tieto kolesá sú dostatočne dobré na to, aby jazdca Floriana Vogela dostali na pódium Svetového poháru XC. Čo sa mňa týka, pridali môjmu bicyklu najmä nový rozmer obratnosti. S ohľadom na ich schopnosti nie je ani ich cena priveľmi exotická.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu