Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil ôsmy v prvej etape Tour Down Under

Peter Sagan sa nedokázal presadiť v záverečnom šprinte, v ktorom bol najsilnejší víťaz Elia Viviani.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v prvej etape pretekov Tour Down Under v Austrálii na ôsmom mieste.

Sagan sa si nedokázal nájsť dobrú pozíciu v záverečnom hromadnom špurte. Víťazom etapy sa stal Talian Elia Viviani z tímu Deceuninck-Quick-Step, druhý skončil Nemec Max Walscheid (Sunweb), tretí bol Talian Jakub Mareczko (CCC Team).

Úvodná etapa merala 129 km a viedla z North Adelaide do prístavnej časti Adelaide. Súťažilo sa v extrémne vysokých teplotách, na cieľovej rovinke mal najviac síl Viviani, ktorý predviedol parádne zrýchlenie a v záverečných metroch zdolal Walscheida.

„Etapu poznačili značne vysoké teploty a veľmi rýchle tempo. Ako sa dalo čakať, rozhodol ju záverečný hormadný šprint. Na priamej cieľovej rovinke všetky tímy bojovali o víťazstvo a Peter bol v balíku. Nebol však schopný zaútočiť na etapový triumf, no v hektickom finiši sa aspoň vyhol komplikáciám, zatiaľčo zvyšok tímu dobre pracoval,“ povedal športový riaditeľ Bory Steffen Radochla.

Sagan je v priebežnej klasifikácii celkového hodnotenia na 11. mieste (+10).

Top 10 v 1. etape Tour Down Under 2019

1 Elia Viviani (Ita) Deceuninck-QuickStep 3:19:47
2 Max Walscheid (Ger) Team Sunweb
3 Jakub Mareczko (Ita) CCC Team
4 Phil Bauhaus (Ger) Bahrain-Merida
5 Ryan Gibbons (RSA) Dimension Data
6 Jasper Philipsen (Bel) UAE Team Emirates
7 Kristoffer Halvorsen (Nor) Team Sky
8 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
9 Danny van Poppel (Ned) Jumbo-Visma
10 Daniel Hoelgaard (Nor) Groupama-FDJ

Vaše komentáre

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu